Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γκουρού της τεχνολογίας ο νέος CEO της Ferrari

Ελλάδα 9:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γκουρού της τεχνολογίας ο νέος CEO της Ferrari

ΝΕΑ

Γκουρού της τεχνολογίας ο νέος CEO της Ferrari

ΝΕΑ

Η εταιρεία από το Μαρανέλο δίνει τα κλειδιά της σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει εργαστεί ξανά στον χώρο της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Ανακατατάξεις σημειώνονται στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια της Ferrari, με τον Benedetto Vigna να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ο 51χρονος Ιταλός θα «πιάσει» δουλειά την 1η Σεπτεμβρίου, καλύπτοντας το κενό που άφησε ο τέως CEO της μάρκας, Luis Camilleri.

Ωσότου μετακομίσει στη Ferrari, θα συνεχίσει να έχει εκτελεστικό ρόλο στο τμήμα κατασκευής microchips της ελβετικής ST Microelectronics, ηγέτιδας δύναμης στον κλάδο ημιαγωγών πανευρωπαϊκά.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Benedetto Vigna δεν έχει «προϋπηρεσία» στον χώρο της αυτοκίνησης, αλλά αποτελεί έναν γκουρού της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

Η απόφαση της Ferrari να… δώσει τα κλειδιά σε έναν μη ειδικό στα αυτοκίνητα εξέπληξε μεν πολλούς, έχει δε στρατηγική σημασία.

Advertisement

Δεδομένου ότι η αυτοκίνηση βαδίζει με γοργούς ρυθμούς προς την ηλεκτρικήκινητικότητα και τις νέες τεχνολογίες (π.χ. αυτόνομη οδήγηση), πιστεύεται πως η πλούσια εμπειρία του Vigna στον συγκεκριμένο τομέα θα βοηθήσει σημαντικά τη Ferrari.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή που προσχωρώ στη Ferrari ως CEO. Πέρα από ενθουσιασμό αισθάνομαι υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ενθουσιασμό για τις νέες προκλήσεις που ακολουθούν και αίσθημα ευθύνης απέναντι στα σπουδαία επιτεύγματα και τις ικανότητες των ανδρών και γυναικών της Ferrari, στους μετόχους και σε όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως που έχουν πάθος για τη μάρκα», σημείωσε ο Benedetto Vigna.

Advertisement

«Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τον Benedetto Vigna ως νέο CEΟ της Ferrari. Η βαθιά γνώση του πάνω στις τεχνολογίες θα υποβοηθήσουν την αλλαγή που τελείται στη βιομηχανία, την ίδια ώρα που οι ηγετικές του ικανότητες και η αποδεδειγμένη αξία του στους τομείς της καινοτομίας και του business-building θα ενισχύσουν περαιτέρω τη Ferrari στη νέα εποχή», ανέφερε από τη μεριά του ο επικεφαλής της μάρκας, John Elkann.

O Vigna σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Πίζας και στη συνέχεια εργάστηκε για λογαριασμό μερικών από των κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών.

Η αποχώρησή του από την ST Microelectronics αναμένεται να γίνει στις 31 Αυγούστου.

Advertisement

ferrari-logo-monza17-rain1000x600

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Παρκαδόρος έδωσε την Ferrari του, σε άλλον…
Ferrari 812 Competizione & Αperta: Sold out σε χρόνο… dt
Ανίκανος οδηγός “σμπαραλιάζει” μια Ferrari 812 Superfast (+video)