Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμφωνία VW-Mercedes με τον Καναδά για τις μπαταρίες

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συμφωνία VW-Mercedes με τον Καναδά για τις μπαταρίες

ΝΕΑ

Συμφωνία VW-Mercedes με τον Καναδά για τις μπαταρίες

ΝΕΑ

Οι δύο εταιρίες θέλουν να μειώσουν τους χρόνους παράδοσης αλλά και την φορολόγηση στην παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Το γκρουπ Mercedes-Benz και το γκρουπ VW υπέγραψαν συμφωνία με την κυβέρνηση του Καναδά ώστε να εξασφαλίσουν τα μεγάλα αποθέματα που έχει η χώρα σε υλικά που είναι απαραίτητα για τις μπαταρίες, όπως το λίθιο, το κοβάλτιο, το νικέλιο και τον γραφίτη.

Στην τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας βρίσκονταν τα αφεντικά των δύο εταιριών, οι ηγέτες των δύο χωρών καθώς και ο αρμόδιος υπουργός του Καναδά.

Τόσο ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeaut όσο και ο Καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz εκφράστηκαν θετικά για την συμφωνία. Ο δεύτερος δήλωσε ότι αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι η τέλεια καταιγίδα, μία σειρά από αλλεπάλληλες κρίσεις.

Advertisement
Advertisement

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στον Καναδά, ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να γίνει μία παγκόσμια υπερδύναμη στην προμήθεια αυτών των υλικών με βιώσιμο τρόπο. Η Γερμανία επιδιώκει να γίνει ο πιο κοντινός συνεργάτης του Καναδά σε αυτόν τον τομέα.

Οι ευρωπαϊκές εταιρίες έχουν ήδη ξεκινήσει την συνεργασία τους με καναδικές εταιρίες. Η Mercedes για παράδειγμα υπέγραψε με την Rock Lale Lithium, στο Οντάριο, για παροχή 10.000 τόνων λιθίου ανά έτος από το 2026.

Advertisement

Στόχος της συμφωνίας είναι να μειωθούν οι χρόνοι παράδοσης των υλικών στα εργοστάσια κατασκευής μπαταριών που σχεδιάζουν στην Αμερική.

Επίσης με την συνεργασία με τον Καναδά θέλουν να επωφεληθούν από μία ακόμα παράμετρο.

Advertisement

Ένας νέος νόμος στις ΗΠΑ υποχρεώνει τις εταιρίες που κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα να προμηθεύοντα τα υλικά τους από χώρες με τις οποίες η χώρα έχει ελεύθερο εμπόριο. Αλλιώς δεν θα μπορούν να πάρουν την επιδότηση των 7.500 ευρώ που δίνεται για κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που οδηγεί η κυριαρχία των Κινέζων στις μπαταρίες;
Πόσο ζυγίζουν οι μπαταρίες της BMW i4 M50 των 544 ίππων;
Το επόμενο βήμα: Μπαταρίες απευθείας στο πλαίσιο