Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ Ομίλου Renault και Geely

Ελλάδα 7:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ Ομίλου Renault και Geely

ΝΕΑ

Συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ Ομίλου Renault και Geely

ΝΕΑ

Το Renault Group και το Geely Holding Group πρόκειται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να πρωταγωνιστήσουν στον τομέα των συστημάτων υβριδικής διάταξης κινητήρων τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Οι Γάλλοι και οι Κινέζοι δεν είναι μόνο από τους πρωτοπόρους στην κατασκευή και διάθεση αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στην αγορά. Θέλουν να κάνουν το ίδιο αναφορικά και με τα εξηλεκτρισμένα συστήματα κινητήρα.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε επίσημα οι Όμιλοι Renault και Geely Holding υπέγραψαν Συμφωνία-Πλαίσιο για την εξέλιξη και δημιουργία νέων, πιο αποδοτικών συστημάτων υβριδικής διάταξής κινητήρων που θα καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο και θα εκπέμπουν μικρότερη ποσότητα ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, μια συμφωνία-πλαίσιο δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί να καθοριστούν οι όροι για τη σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ εταιρειών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, Renault και Geely θα έχουν από 50% συμμετοχή στην καινούργια εταιρεία που θα δημιουργηθεί. Αναφορικά με τη γαλλική εταιρεία είναι το επόμενο στάδιο στην εφαρμογή του προγράμματος «Renaulution», ενώ για την Geely είναι η υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της για την ανάπτυξη τεχνολογίας έξυπνης κινητικότητας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η καινούργια εταιρεία που θα συσταθεί θα έχει ως εμπορικό σκοπό να γίνει κορυφαίος προμηθευτής κινητήρων εσωτερικής καύσης που θα ρυπαίνουν όσο το δυνατόν λιγότερο όπως και συστημάτων υβριδικής διάταξης, απλών και Plug-in Hybrid.

Advertisement

Η νέα εταιρεία θα έχει συνολικά 17 εργοστάσια κατασκευής κινητήρων σε τρεις ηπείρους, πέντε τμήματα έρευνας και εξέλιξης σε αυτές και θα απασχολεί 19.000 υπάλληλους. Στόχος είναι να προμηθεύει αυτοκινητοβιομηχανίες σε 130 χώρες. Βάσει του αρχικού επιχειρηματικού σχεδίου, εν πρώτοις η νέα εταιρεία θα προμηθεύει με τα συστήματά τη Renault και τη Dacia, την Geely, την Volvo, την Lynk & Co. και την Proton. Επίσης, θα προμηθεύει και τις Nissan και Mitsubishi (στο πλαίσιο του Renault Alliance).

Advertisement

Μετά την ανακοίνωση της Συμφωνίας-Πλαισίου μεταξύ των δύο Ομίλων, ο κ. Luca De Meo, Διευθύνων Σύμβουλος του Renault Group, δήλωσε σχετικά: «Καθώς ο Όμιλος Renault επιταχύνει τον ρυθμό για τον μετασχηματισμό τού Renaulution ώστε να κερδίσει αξία σε ολόκληρη τη νέα αλυσίδα εκτίμησης αυτοκινήτων, είμαστε ευχαριστημένοι που συμφωνήσαμε να καταστρώσουμε σχέδια για μια φιλόδοξη συνεργασία με την Geely.

»Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις τεχνολογίες κινητήρων εσωτερικής καύσης, όπως και υβριδικής διάταξης κινητήρων, οι οποίοι θα παραμείνουν κρίσιμο τμήμα της αλυσίδας εφοδιασμού της Αυτοκινητοβιομηχανίας για τις επόμενες δεκαετίες.

Advertisement

»Θα μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο σύστημα μετάδοσης κίνησης και εξηλεκτρισμένες λύσεις σε πολλούς κατασκευαστές παγκοσμίως, απελευθερώνοντας τη δυνατότητα της αγοράς για αυτήν την τεχνολογία χαμηλών εκπομπών ρύπων».

Με τη σειρά του, ο κ. Eric Li, Πρόεδρος του Geely Holding Group, είπε σχετικά: «Η σημερινή συμφωνία μας με τον Όμιλο Renault θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο ηγέτη στις τεχνολογίες υβριδικών συστημάτων, ο οποίος θα παρέχει στις αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο λύσεις που θα είναι πολύ υψηλής αποδοτικότητας.

»Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Luca De Meo και την ομάδα του στη Renault για να υλοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία. Αυτή η συμφωνία είναι η δέσμευσή μας να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και την τεχνολογία τού Ομίλου μας με σκοπό να συνεχίσουμε την πορεία μας ως πρωτοπόροι στη βιωσιμότητα και να δημιουργήσουμε αξίες που θα οδηγήσουν να έχουμε την απόδοση αριστείας από τους καταναλωτές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αποχωρεί οριστικά η Renault από τη Ρωσία
Πότε θα δούμε τα πρώτα Zeekr στην Ευρώπη;
Τι ετοιμάζουν Renault και Geely;