Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ετοιμάζουν Renault και Geely;

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ετοιμάζουν Renault και Geely;

ΝΕΑ

Τι ετοιμάζουν Renault και Geely;

ΝΕΑ

Η Renault Νότιας Κορέας και η κινεζική Geely πρόκειται να συνεργαστούν στενότερα και από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει ένα αποτέλεσμα το οποίο αναμένεται να είναι η αρχή μιας νέας δραστηριότητας.

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος Renault έχει συστήσει τη Renault Korea Motors η οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Νότια Κορέα, όπως και στις όμορες χώρες αυτής. Η προσπάθειά της να επεκταθεί στην εκεί αγορά και να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή συνεργασίας με την Geely (Ζhejiang Geely Holding Group Co.).

Όπως ανακοινώθηκε, η γαλλονοτιοκορεατική και η κινεζική εταιρεία θα δημιουργήσουν ένα καινούργιο SUV μοντέλο σχετικά μεγάλων διαστάσεων που θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMA» («Compact Modular Architecture») -την οποία έχει δημιουργήσει η Geely και η Volvo- και το οποίο θα πωλείται εκεί.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται το περίγραμμα του αμαξώματός του. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο παρά μόνο ότι θα έχει σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το καινούργιο μοντέλο θα είναι το πρώτο μιας σειράς νέων οχημάτων των δύο εταιρειών τα οποία θα έχουν σύγχρονα συστήματα και «θα μεταφέρουν τους επιβάτες τους σε ένα μέλλον όπου η τεχνολογία και η καινοτομία θα συνδέουν την κινητικότητα με την ψηφιακή ζωή», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Advertisement

Τόσο αυτό όσο και τα υπόλοιπα που θα προκύψουν από τη συνεργασία της γαλλικής και της κινεζικής εταιρείας, θα φέρουν το εμπορικό σήμα της Renault, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις τους, στο άμεσο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Renault Kangoo Van E-Tech, ο αθόρυβος επαγγελματίας (video)
Σε ποιους πουλά το τμήμα κινητήρων της η Renault;
Τι είναι το Liquid Wind που μπορεί να σώσει τους θερμικούς κινητήρες;

Advertisement