Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Abarth 600e

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το Abarth 600e

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Abarth 600e

ΝΕΑ

Η Abarth παρουσίασε το δεύτερο ηλεκτρικό της μοντέλο με ηλεκτρικό κινητήρα με 240 ίππων, ειδικό για την περίσταση μηχανικό μπλοκέ διαφορικό.

Advertisement
Advertisement

Από την στιγμή που η Abarth αποφάσισε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να ασχοληθεί με τα ηλεκτρικά μοντέλα της Fiat γνωρίζαμε ότι θα δούμε σπουδαία πράγματα από την ιταλική εταιρεία.

Μετά λοιπόν από το πολύ επιτυχημένο 500e σειρά πήρε το 600e να λάβει τη φροντίδα της Abarth και να παραδώσει ένα λυσσασμένο σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων και υψηλής τεχνολογίας.

Το νέο Abarth 600e θα κατασκευαστεί σε πρώτη φάση σε μόλις 1.949 μονάδες στην έκδοση Scorpionissima στον μοναδικό χρωματισμό Hypnotic Purple (μοβ) με μαύρες λεπτομέρειες και αεροδυναμικές αναβαθμίσεις.

Advertisement
Advertisement

Στον σπορ σχεδιασμό του ξεχωρίζει η πίσω αεροδυναμική πτέρυγα και η νέα μάσκα χαμηλά μπροστά, ενώ οι ζάντες των 20 ιντσών φιλοξενούν ειδικά λάστιχα από τη Hankook για το πρωτάθλημα Formula E.

Όπως είναι λογικό, η Abarth ανέβασε τον πήχη όσον αφορά την ισχύ του αυτοκινήτου. Στον εμπρός άξονα έχει τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 240 ίππων ο οποίος θα προσφέρει εξαιρετικές επιταχύνσεις.

Εκτός απροόπτου, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 54 kWh με την αυτονομία τουλάχιστον στα 300 χιλιόμετρα, αν και με τόση ισχύ και ημι-αγωνιστικό στήσιμο δύσκολα ο οδηγός θα συγκρατηθεί και θα σκεφτεί την οικονομική οδήγηση.

Advertisement

Θέλοντας να μείνει πιστή στην κληρονομιά της όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων της η Abarth έχει τοποθετήσει κορυφαίες αναρτήσεις με σπορ προσανατολισμό και ισχυρά φρένα που θα διασκεδάσουν τον οδηγό ακόμα και στην πίστα.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό που μεγιστοποιεί την πρόσφυση και τη σταθερότητα, ενώ βελτιώνει τον χειρισμό του αυτοκινήτου στην απαιτητική σπορ οδήγηση.

Advertisement

Η ακριβής ημερομηνία αποκάλυψης του νέου Abarth ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα στην πρώτη έκδοση Scorpionissima.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δωρεάν χειμερινός τεχνικός έλεγχος μέχρι και τον Μάρτιο
Αυτό θα είναι το ισχυρότερο Abarth όλων των εποχών (+video)
Θα θέλατε ένα Abarth Panda; (+ video)