Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Citroen C3 Aircross: Ο εσωτερικός του κόσμος σας κερδίζει (+video)

Ελλάδα 8:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C3 Aircross: Ο εσωτερικός του κόσμος σας κερδίζει (+video)

ΑΓΟΡΑ

Citroen C3 Aircross: Ο εσωτερικός του κόσμος σας κερδίζει (+video)

ΑΓΟΡΑ

Το πολυτάλαντο C3 Aircross χαράσσει την δική του πορεία (εντός και εκτός δρόμου) και αποτελεί μια μοντέρνα και πρακτική πρόταση.

Advertisement
Advertisement

Το γαλλικό Compact SUV συνδυάζει το προχωρημένο στυλ (εξωτερικά και εσωτερικά) της Citroen με την λειτουργικότητα και «κλέβει την παράσταση» με το design, την τεχνολογία και την χρηστικότητα που προσφέρει.

Η εικόνα του εξωτερικού σχήματος δεν αφήνει κανένα αδιάφορο, αλλά εκεί που το C3 Aircross είναι μοναδικό, είναι στο εσωτερικό.

Ευέλικτο και λειτουργικό 

Advertisement
Advertisement

Οι ευθείες γραμμές και οι καμπύλες, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην σχεδίαση του ταμπλό. Εξελιγμένο με βάση το πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort, το C3 Aircross καινοτομεί με το σχεδιασμό του, παρέχοντας εξαιρετικό χώρο στην καμπίνα, αυξημένες δυνατότητες διαμόρφωσης και μεγάλο χώρο αποσκευών. Χάρη στην σχεδίαση και την εκμετάλλευση του χώρου το Compact SUV, παρέχει 5 άνετα καθίσματα αλλά και γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι. Μάλιστα στο πίσω μέρος υπάρχουν  ουσιαστικά δύο καθίσματα που όχι μόνο αναδιπλώνονται αλλά μπορούν να συρθούν εμπρός-πίσω κατά 150 χλστ., ενώ ο χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει έως και τα 520 λίτρα (η μεγαλύτερη τιμή στην κατηγορία).

Ευελιξία: Το C3 Aircross διαθέτει ίσως την μεγαλύτερη ευελιξία στην κατηγορία του, με ένα αναδιπλούμενο και διαιρούμενο 60/40 πίσω κάθισμα, με πτυσσόμενες πλάτες. Πρόκειται για δύο ανεξάρτητα καθίσματα/μέρη που μετακινούνται εμπρός-πίσω κατά 150 mm. Οι αλλαγές της διαρρύθμισης είναι εξαιρετικά εύκολες. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να αναδιπλωθεί πλήρως για να μεταφερθούν μεγάλα αντικείμενα. Με μία κίνηση, το μέγιστο μήκος φορτίου μπορεί να αυξηθεί στα 2,40 μ.

Advertisement

Χώρος αποσκευών: Τα όρια στις αποσκευές των επιβατών είναι πλέον παρελθόν, δεδομένου ότι το C3 Aircross έχει το μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης αποσκευών στην κατηγορία του, στο οποίο η πρόσβαση διευκολύνεται από την μεγάλη πέμπτη πόρτα και το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης. Η τυπική χωρητικότητα των 410 λίτρων μπορεί να αυξηθεί στα 520 λίτρα όταν το πίσω κάθισμα μετακινηθεί στο τέρμα της διαδρομής του προς τα εμπρός, ενώ ο συνολικός όγκος φορτίου με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα φτάνει έως τα «εντυπωσιακά» 1.289 λίτρα. Ιδιαίτερα πρακτικό στις καθημερινές μετακινήσεις, το νέο C3 Aircross διαθέτει επίσης ένα αφαιρούμενο ράφι αποσκευών που μπορεί να αποθηκευτεί σε κάθετη θέση, πίσω από την πλάτη του πίσω καθίσματος, για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου ύψους. Μία ακόμα έξυπνη πινελιά αποτελεί το μεταβλητού ύψους πορτμπαγκάζ που χάρη στο διπλό-κινητό δάπεδό του επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός επίπεδου πατώματος με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Advertisement

Η φιλικότητα της καμπίνας και ο φωτισμός της, κάνουν το εσωτερικό του C3 Aircross ιδιαίτερα φωτεινό. Το compact SUV διαθέτει μια εκτεταμένη γυάλινη επιφάνεια που προσφέρει ορατότητα 360° στους επιβαίνοντες και εντυπωσιακή φωτεινότητα στο εσωτερικό του. Η αίσθηση αυτή ενισχύεται από την χαλαρωτική επίδραση των πλευρικών τζαμιών στις πίσω κολώνες τα οποία θυμίζουν παράθυρο με γρίλιες και δημιουργούν ένα πρωτότυπο παιχνίδι φωτός και σκιάς. Μοναδικό ως στοιχείο εξοπλισμού για την κατηγορία SUV Β, η ηλιοροφή αυτή έχει μεγάλο μέγεθος (εσωτερικά η γυάλινη επιφάνεια έχει μήκος περίπου 1,0 μ.) διαθέτει ηλεκτρικό έλεγχο, εσωτερικό κάλυμμα για προστασία από τον ήλιο και περίγραμμα από LED.

Advertisement

Χρηστικές λεπτομέρειες

Ένα άλλο ουσιώδες στοιχείο στην άνεση του ταξιδιού είναι οι χώροι αποθήκευσης, που ανταποκρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα αναγκών. Η κεντρική κονσόλα σχεδιάστηκε για να μπορεί να αποθηκεύσει κανείς ένα smartphone με ειδική βάση για ασύρματη φόρτιση. Το φωτισμένο και ψυχώμενο ντουλαπάκι έχει αρκετό χώρο για ένα μπουκάλι του 1,5 λίτρου, όπως επίσης και οι αντίστοιχες θήκες στις πόρτες του οδηγού και του συνοδηγού. Ο χώρος στο ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού, μπορεί να φιλοξενήσει λεπτά αντικείμενα όπως κλειδιά, στυλό και κέρματα. Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων επωφελούνται από επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους. Το κεντρικό αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο περιλαμβάνει ποτηροθήκες και διαθέτει παράθυρο επικοινωνίας με το πορτμπαγκάζ (ski-flap) για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους.

 

 

Διαβάστε επίσης:

H γκάμα κινητήρων του Citroen C3 Aircross

Citroen C3 Aircross: Έφτασε τις 200.000 πωλήσεις