Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σετάκι εξάτροχο αγροτικό με ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σετάκι εξάτροχο αγροτικό με ιπτάμενο αυτοκίνητο!

ΝΕΑ

Σετάκι εξάτροχο αγροτικό με ιπτάμενο αυτοκίνητο!

ΝΕΑ

Πάνω που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, μία κινεζική εταιρεία έρχεται και κάνει την μεγάλη ανατροπή, βάζοντας στη γραμμή παραγωγής κάτι τόσο καινοτόμο.

Advertisement
Advertisement

Αργότερα μέσα στο 2024, η Xpeng θα ξεκινήσει την παραγωγή του εξάτροχου off-road αγροτικού της εντός του οποίου φιλοξενείται ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Το μοντέλο έχει ονομαστεί χαριτολογώντας «Land Aircraft Carrier» και η κινεζική εταιρεία θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ωστόσο, οι παραδόσεις του αναμένονται στο ξεκίνημα του 2025. Έτσι, η Xpeng θα γίνει επίσημα μία από τις ελάχιστες εταιρείες παγκοσμίως που διαθέτουν στη γκάμα τους ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το Land Aircraft Carrier του τμήματος AeroHT είναι ουσιαστικά ένα αυτοκίνητο με δύο μέρη. Ένα σκληροπυρηνικό pickup με πολλές off-road δυνατότητες και ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο τύπου drone το οποίο είναι ενσωματωμένο στο πίσω μέρος του.

Το ιπτάμενο αποκολλάται μηχανικά από το εσωτερικό και ο χρήστης μπορεί να το πιλοτάρει σε χαμηλό ύψος και για μικρές αποστάσεις.

Advertisement

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Xpeng, Γουάνγκ Ταν δήλωσε πως οι προετοιμασίες για να μπει το μοντέλο στη γραμμή παραγωγής έχουν ήδη ξεκινήσει και απομένουν μόνο λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον Ταν, η τιμή του θα κυμανθεί από τις 155.000 έως τις 180.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Εξωγήινα» τα ιπτάμενα οχήματα της XPeng
Και αυτοί οι Κινέζοι έρχονται Ευρώπη
IAA Mobility 2023: Οι Κινέζοι πίνουν… μπύρες στο Μόναχο