Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και αυτοί οι Κινέζοι έρχονται Ευρώπη

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και αυτοί οι Κινέζοι έρχονται Ευρώπη

ΝΕΑ

Και αυτοί οι Κινέζοι έρχονται Ευρώπη

ΝΕΑ

Μπορεί να είναι μια νεοσύστατη αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στερείται δυναμικής.

Advertisement
Advertisement

Η Xpeng Motors ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό να δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το πρώτο μοντέλο της παρουσιάστηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2018.

Προφανώς, η κινεζική εταιρεία είναι πολύ νέα, ακόμα και με τα κριτήρια που ισχύουν στην ασιατική χώρα. Πόσο μάλλον με τα ιστορικά δεδομένα της ευρωπαϊκής ή/και αμερικανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όμως, τα στελέχη της Xpeng Motors δεν φαίνεται να πτοούνται από το γεγονός. Αντιθέτως, αυτό που για κάποιους φαντάζει σαν μειονέκτημα, το μετατρέπουν σε πλεονέκτημα, προσπαθώντας να φέρουν νέες αντιλήψεις για ένα καινούργιο αυτοκίνητο, αναφορικά με την τεχνολογία μπαταριών και φόρτισής τους, όπως και στο επίπεδο εξοπλισμού.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία συμμετέχει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, επιδεικνύοντας τα μοντέλα της. Σε αυτή παραβρέθηκε και ο Μπράιαν Γου, Πρόεδρος της Xpeng Motors, ο οποίος στη ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους ανακοίνωσε το επιχειρηματικό σχέδιό της για την ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως είπε, στους προσεχείς μήνες η εταιρεία θα ανοίξει επίσημες αντιπροσωπείες εντός του 2024 σε τρεις από τις μεγαλύτερες και πιο καίριες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Στη Γερμανία, η οποία φιλοξένησε την έκθεση, στη Γαλλία και στη Βρετανία.

Advertisement

Όπως είπε ο Γου, τα αυτοκίνητα τα οποία θα διαθέσει σε αυτές τις χώρες -και με τα οποία θα προσπαθήσει να κερδίσει μερίδιο αγοράς- είναι τα G6 και G9 (τα δύο SUV της) και το τετράθυρο P7.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιάνει Ευρώπη το ηλεκτρικό που φορτίζει ταχύτατα
Πετάει-πετάει ο Κινέζος! (+video)
Xpeng: Οι Κινέζοι κάνουν απόβαση στην Ευρώπη