Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SEAT: O φλοιός του ρυζιού θα μειώσει το πλαστικό

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SEAT: O φλοιός του ρυζιού θα μειώσει το πλαστικό

ΝΕΑ

SEAT: O φλοιός του ρυζιού θα μειώσει το πλαστικό

ΝΕΑ

Η SEAT δοκιμάζει τη χρήση ανακυκλωμένων φλοιών ρυζιού στο νέο Leon και φτάνει να αντικαταστήσει έως και το 20% των πολυουρεθάνων και των πολυπροπυλενίων που χρησιμοποιούνται στην επένδυση του δαπέδου του πορτ μπαγκάζ.

Advertisement
Advertisement

Η SEAT δοκιμάζει τη χρήση του φλοιού από το ρύζι ως υποκατάστατο του πλαστικού στο νέο Leon.

Το νέο υλικό δοκιμάζεται στην επένδυση του καλύμματος του χώρου των αποσκευών και σε διάφορα σημεία στο πάτωμα της καμπίνας των επιβατών. Οι τρέχουσες δοκιμές στο δάπεδο του πορτ μπαγκάζ, αντικαθιστούν έως και 20% του πλαστικού που χρησιμοποιείται συνήθως, με επεξεργασμένους φλοιούς ρυζιού, ένα υλικό που είναι ελαφρύτερο από τις πολυουρεθάνες και τα πολυπροπυλένια που αντικαθιστά. Ο φλοιός του ρυζιού, που συνήθως αποτεφρώνεται μετά τη συγκομιδή του καρπού έχει την προοπτική να γίνει κάτι αρκετά χρήσιμο. Η SEAT προβλέπει την ανακύκλωση 12.000 τόνων φλοιού ρυζιού ετησίως, γεγονός που μειώνει την ποσότητα των παγκόσμιων αποβλήτων φλοιού κατά οκτώ τοις εκατό δημιουργώντας. Η Joan Colet, Μηχανικός στο τμήμα εξέλιξης του εσωτερικού σχεδιασμού, σχολίασε: «Στη SEAT εργαζόμαστε πάντα με στόχο την ανακάλυψη νέων υλικών για τη βελτίωση των προϊόντων μας και με αυτή την έννοια, ο φλοιός του ρυζιού μας επιτρέπει να εργαστούμε για τη μείωση των πλαστικών και των υλικών με βάση το πετρέλαιο στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Τα ανταλλακτικά που δημιουργούμε είναι ελαφρύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνουμε το βάρος του αυτοκινήτου, μειώνοντας έτσι το αποτύπωμα άνθρακα από τη χρήση του. Χρησιμοποιούμε επίσης ένα ανανεώσιμο υλικό, προωθώντας την κυκλική οικονομία και δημιουργώντας ένα συνολικά πιο πράσινο μοντέλο». Για το λόγο αυτό, η επένδυση του πατώματος στο χώρο αποσκευών, υποβάλλεται σε δοκιμές φόρτωσης στις οποίες πρέπει να αντέχει έως 100 κιλά συγκεντρωμένα σε μια μικρή περιοχή, προκειμένου να ελεγχθεί η ακαμψία και η αντοχή του. Επίσης, πραγματοποιούνται δοκιμές θερμοκρασιών σε κλιματικό θάλαμο για να επιβεβαιωθεί η αντοχή του νέου υλικού στη θερμότητα, το κρύο και την υγρασία. Η SEAT δεσμεύεται να φροντίζει το περιβάλλον και να μειώνει τη χρήση πλαστικών στα μελλοντικά της οχήματα, καθώς μέσα στους στόχους της είναι ο μηδενισμός του αποτυπώματος άνθρακα στο περιβάλλον έως το 2050.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Το CUPRA Formentor με τους 400 ίππους εθεάθη στο Nurburgring

Πρώτη δοκιμή: SEAT Leon 1.5 EcoTSI FR

Advertisement

Η εντυπωσιάκη σιλουέτα του νέου SEAT Leon (VIDEO)