Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Seat Leon Cupra ST με 520 ίππους

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Seat Leon Cupra ST με 520 ίππους

ΝΕΑ

Ένα Seat Leon Cupra ST με 520 ίππους

ΝΕΑ

Ο βελτιωτικός οίκος Siemoneit Racing παρουσίασε ένα εξωφρενικό πακέτο αναβάθμισης του Seat Leon Cupra που φθάνει τον δίλιτρο TSI στους 520 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ίσως θέλοντας να τραβήξει ακόμα περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας ο γερμανικός οίκος Siemoneit Racing δεν επέλεξε την πιο δημοφιλή πεντάθυρη έκδοση αλλά την πιο πρακτική ST για να παρουσιάσει την εντυπωσιακή αναβάθμιση του Leon Cupra. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αριθμοί μιλούν από μόνοι του και φυσικά οι 520 ίπποι και τα 63 kgm ροπής αποτελούν μια εξωφρενική απόδοση για τον δίλιτρο TSI ο οποίος πλέον μπορεί να εκτοξεύσει το Leon από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,4’’.

Φυσικά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο έχουν γίνει ριζικές αλλαγές σε κάθε σχεδόν τομέα του κινητήρα. Μεταξύ άλλων έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερα turbo, μεγαλύτερες αντλίες καυσίμου και λαδιού ενώ φυσικά έχει γίνει η κατάλληλη αναβάθμιση στο σύστημα ψύξης και στην εισαγωγή. Επειδή μάλιστα μια τόσο σημαντική αύξηση της απόδοσης δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της έχουν γίνει αντίστοιχες επεμβάσεις τόσο στη μετάδοση όσο και στην ανάρτηση. Έτσι έχει τοποθετηθεί επτάφτερος αγωνιστικός δίσκος στο συμπλέκτη, αμορτισέρ V3+ της KW, κεραμικά φρένα της Audi καθώς και σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών με ελαστικά Michelin Sport PilotCup2.  Το κόστος της βελτίωσης φθάνει τα 23.000 ευρώ ενώ μια πιο ήπια αναβάθμιση σε μόλις…450 ίππους ρίχνει το κόστος στα 14.900 ευρώ.

siemoneit-racing-seat-cupra-300st-4driveε56543harpi640

Advertisement
Advertisement