Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε προχωρημένο στάδιο η ηλεκτρική Mercedes EQE SUV

Ελλάδα 20:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε προχωρημένο στάδιο η ηλεκτρική Mercedes EQE SUV

ΝΕΑ

Σε προχωρημένο στάδιο η ηλεκτρική Mercedes EQE SUV

ΝΕΑ

Οι Γερμανοί ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη διεύρυνση της ηλεκτρικής οικογένειας EQ, με ένα ακόμα μέλος – Τι γνωρίζουμε;

Advertisement
Advertisement

Συνεχίζει η Mercedes την τακτική της να δημιουργεί SUV παραλλαγές των ηλεκτρικών μοντέλων της. Μετά την υπερυψωμένη εκδοχή της ηλεκτρικής λιμουζίνας EQS, η μάρκα ετοιμάζει να πράξει το ίδιο και με την EQE, όπως έχει γνωστοποιήσει και επίσημα.

Τα πρωτότυπα οχήματα έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης, με κάποια αυτά, μάλιστα, να πιάνονται στα δίχτυα των κατασκοπευτικών φακών. Οι πληροφορίες που φτάνουν στα γραφεία μας αναφέρουν πως το μπροστινό ίδιο θα είναι παρεμφερές με αυτό της EQE σε σεντάν αμάξωμα, παρουσία LED προβολέων, ενσωματωμένων στη γνωστή σμιλεμένη κλειστή μαύρη μάσκα.

Στο προφίλ θα ενσωματώνονται στιλάτοι αεροδυναμικοί τροχοί που θα συνδράμουν στη μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας. Αεροδυναμικό προσανατολισμό έχει και ο σχεδιασμός του αμαξώματος με το έντονα επικλινές μπροστινό παρμπρίζ.

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα φωτιστικά σώματα που γεφυρώνονται από μια LED, αντίστοιχης σχεδιαστικής φιλοσοφίας με αυτή της EQE σεντάν.

Mercedes EQE sedan

Τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται και την ίδια πλατφόρμα, EVA2, ενώ αναμένονται και κοινά κινητήρια σύνολα. Προσώρας η Mercedes έχει αποκαλύψει αποκλειστικά τη 2κίνητη EQE 350 των 292 ίππων για να ακολουθήσει λίγο αργότερα μια ισχυρότερη. Σειρά θα πάρουν και τετρακίνητες παραλλαγές, με κορυφαία την AMG EQE 53 των 750 PS.

Η EQE SUV θα διευρύνει περαιτέρω την οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων “EQ” που αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από τα SUV EQA, EQB και EQC. Χωρίς να απουσιάζει η λιμουζίνα EQS και το βαν EQV.

Advertisement

Μέχρι το 2025 προβλέπεται το λανσάρισμα 10 αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης της EQG που συνιστά το μηδενικών ρύπων αδερφάκι του θρύλου της off-road οδήγησης G-Class.

Το λανσάρισμα της EQE SUV θα πραγματοποιηθεί εντός του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η σούπερ υβριδική Mercedes-AMG GT 63 S E Performance
Η σπάνια Mercedes A-Class από τη F1 που δεν πουλήθηκε ποτέ
Η Mercedes-Benz θα μειώσει τη γκάμα κινητήρων της