ΝΕΑ

Σε ποια πετρελαϊκή εταιρεία θα πουλήσει μετοχές της η Renault;

Ελλάδα 20:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε ποια πετρελαϊκή εταιρεία θα πουλήσει μετοχές της η Renault;

ΝΕΑ

Σε ποια πετρελαϊκή εταιρεία θα πουλήσει μετοχές της η Renault;

ΝΕΑ

Η προσπάθεια της Renault για τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση απαιτεί χρήματα, τα οποία πιθανόν να προέλθουν και από πετρελαιοπαραγωγικές εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, τα στελέχη της Renault αναζητούν χρήματα για την επιχειρησιακή αναδιοργάνωσή της σχετικά με την εξέλιξη και παραγωγή των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να προέλθουν αυτά και από τη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρεται, η διαδικασία δεν είναι εναγώνια αλλά έχει σχετικά επείγον χαρακτήρα, ώστε οι επενδύσεις να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Έτσι, μετά την αναφορά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters ότι η γαλλική εταιρεία πρόκειται να εκχωρήσει το 40% των μετοχών της στο Τμήμα Θερμικών Κινητήρων στην Geely Automobile Holdings Ltd και το 20% σε κάποια εταιρεία πετρελαιοειδών, η Le Monde έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός αλλά και να αποκαλύψει ποια θα είναι αυτή.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, οι Γάλλοι αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της Renault εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκρίνουν και να αποδεχτούν το ενδιαφέρον που έχει δείξει η Saudi Aramco. Ο σαουδαραβικός κολοσσός, μέσω εκπροσώπου του, αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, είτε να την αρνηθεί είτε να την επιβεβαιώσει.

Θυμίζουμε ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα διατηρήσει το 40% των μετοχών στο Τμήμα Κινητήρων. Όπως είναι γνωστό, θα δημιουργήσει χωριστό τμήμα για την παραγωγή ηλεκτροκινητήρων στο οποίο έχει δώσει την χαρακτηριστική κωδική ονομασία «Ampère». Η έδρα αυτού θα είναι στη Γαλλία και θα απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους. Οι επίσημες ανακοινώσεις για την εκχώρηση των μετοχών αναμένεται να γίνουν εντός του φθινοπώρου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Megane E-TECH Electric: Νέο υλικό ηχομόνωσης
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο ηλεκτρικό Renault Scenic
Δοκιμή: Renault Captur Plug-in Hybrid