Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ποιους πουλά το τμήμα κινητήρων της η Renault;

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποιους πουλά το τμήμα κινητήρων της η Renault;

ΝΕΑ

Σε ποιους πουλά το τμήμα κινητήρων της η Renault;

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Renault πρόκειται να παραχωρήσει σημαντικό ποσοστό του τμήματός της το οποίο κατασκευάζει θερμικούς κινητήρες, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξηλεκτρισμού της.

Advertisement
Advertisement

To πρόγραμμα «Renaulution», το οποίο εφαρμόζει η Renault από τις αρχές της περσινής χρονιάς προχωρά με γοργό ρυθμό, όπως αποδεικνύεται έμπρακτα. Αυτό δεν αφορά μόνο στη δημιουργία νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων αλλά και στη γενικότερη αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα ανώτατα στελέχη της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας σκοπεύουν να εκχωρήσουν σημαντικό μερίδιο μετοχών τής κατασκευαστικής δραστηριότητάς τους σε άλλες εταιρείες. Όπως αναφέρουν στο Reuters στελέχη της Renault, ο Γάλλος κατασκευαστής θα δώσει το 60% των μετοχών τού Τμήματος κατασκευής κινητήρων, διατηρώντας το 40% αυτών.

Advertisement
Advertisement

Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η κινεζική Geely Automobile Holdings Ltd, η οποία θα αποκτήσει το 40% των μετοχών. Το υπόλοιπο 20% αναμένεται να εκχωρηθεί σε μια εταιρεία πετρελαιοειδών η οποία δεν κατονομάζεται, προς το παρόν. Όπως έγινε γνωστό, οι συνομιλίες που θα οδηγήσουν στην τελική συμφωνία συνεχίζονται ακόμα και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει εντός του φθινοπώρου.

Το καινούργιο επιχειρηματικό σχήμα που θα δημιουργηθεί θα έχει έδρα εκτός Γαλλίας (προς το παρόν, δεν προσδιορίζεται το μέρος) και θα περιλαμβάνει τα εργοστάσια παραγωγής των κινητήρων εσωτερικής καύσης, των συστημάτων υβριδικής διάταξης και των κιβωτίων ταχυτήτων που διαθέτει η Renault στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Συνολικά, η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα απασχολεί περίπου 10.000 άτομα.

Advertisement

Πέραν αυτού, η γαλλική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει χωριστό τμήμα για την παραγωγή ηλεκτροκινητήρων στο οποίο έχει δώσει τη χαρακτηριστική κωδική ονομασία «Ampère». Η έδρα αυτού θα είναι στη Γαλλία και θα απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους, επίσης.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η συνεργασία της Renault με την Geely έχει ξεκινήσει από νωρίτερα. Στις αρχές του 2022 ανακοινώθηκε ότι η Renault Korea Motors (η εταιρεία που έχουν οι Γάλλοι στη Νότια Κορέα και η οποία ήταν γνωστή ως Renault-Samsung), θα κατασκευάζει νέα μοντέλα τα οποία θα βασίζονται σε πλατφόρμες της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο ηλεκτρικό Renault Scenic
Renault Megane E-TECH Electric: Νέο υλικό ηχομόνωσης
Νέο Renault Austral: Του μιλάτε, καταλαβαίνει! (+video)