Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ποια περιοχή του κόσμου πωλούνται οι περισσότερες Porsche Taycan;

Ελλάδα 0:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποια περιοχή του κόσμου πωλούνται οι περισσότερες Porsche Taycan;

ΝΕΑ

Σε ποια περιοχή του κόσμου πωλούνται οι περισσότερες Porsche Taycan;

ΝΕΑ

Ανάρπαστες γίνονται οι ηλεκτρικές Porsche σε μια γωνία του πλανήτη, κάτι που χαρίζει μεγάλα χαμόγελα στη γερμανική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Σε 217.189 οχήματα ανήλθαν οι πωλήσεις της Porsche το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2021, αριθμός που μαρτυρά αύξηση της τάξεως του 13%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Τα υψηλότερα νούμερα κατέγραψε η Cayenne με 62.451 κομμάτια, για να ακολουθήσει η Macan (61.944) με μόλις 500 μονάδες λιγότερες.

Εντυπωσιακές είναι όμως και οι… ηλεκτρικές επιδόσεις της γερμανικής εταιρείας, με τις Taycan (coupe και Cross Turismo) να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση.

Advertisement
Advertisement

Porsche Taycan Indoor Record

Το πρώτο 9μηνο του έτους, συνολικά πωλήθηκαν 28.640 κομμάτια εκ των οποίων το 8% αφορούσε –όχι κάποια χώρα- αλλά μόλις μία πολιτεία των ΗΠΑ, την Καλιφόρνια.

Με διαφορετικά λόγια, σχεδόν, μία στις δέκα νέες Taycan που παράγονται βρίσκουν θέση σε κάποιο πολυτελές γκαράζ της Καλιφόρνια!

Advertisement

Η λατρεία των Καλιφορνέζων δεν περιορίζεται όμως στο πανίσχυρο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, αλλά αφορά το σύνολο των τετράτροχων προϊόντων της εταιρείας.

«Αν η Καλιφόρνια ήταν χώρα, τότε θα συνιστούσε την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της Porsche», ανέφεραν οι άνθρωποι του γερμανικού brand, όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό Μέσο Autocar.

Advertisement

Η Taycan προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος, τις 4S, Turbo και Turbo S. Η πρώτη ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 530 PS και 640 Nm.

Η Turbo κινείται και αυτή από δύο ηλεκτρομοτέρ, αλλά η απόδοσή τους αυξάνεται σε 680 PS/850 Nm, την ίδια ώρα που η Turbo S «φορά» τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες των 761 PS/1.050, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε μόλις 2,8 δλ.

Advertisement

Διατίθεται σε εκδόσεις coupe και shooting brake (Cross Turismo), ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκε και η παραλλαγή Sport Turismo που ουσιαστικά αποτελεί ένα μοντέλο υβρίδιο, το οποίο συνδυάζει πρακτικότητα με επιδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Polestar 5 θα πετάει το γάντι στην Porsche Taycan (+videos)
Porsche αλά Apple για τα καταστήματα
Μία Porsche του 1991 για το Ράλι Ντακάρ του 2022