Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Porsche του 1991 για το Ράλι Ντακάρ του 2022

Ελλάδα 9:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Porsche του 1991 για το Ράλι Ντακάρ του 2022

ΝΕΑ

Μία Porsche του 1991 για το Ράλι Ντακάρ του 2022

ΝΕΑ

Μια ομάδα με έδρα το Μιλάνο θα πάρει μέρος στο Ράλι Ντακάρ του 2022 με μια ειδικά κατασκευασμένη Porsche 911 (964) του 1991.

Advertisement
Advertisement

Με το 30 χρονών αγωνιστικό, η Ιταλική ομάδα Car & Vintage θέλει να ξεχωρίσει κατ’ αρχήν και στη συνέχεια να διακριθεί στον περίφημο αγώνα που συνδυάζει ταχύτητα και αντοχή.

Η 911, που δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Agostino και Alberto Vassallo της Car & Vintage, βασίζεται σε μια Porsche 964 του 1991. Διαθέτει έναν boxer 6κύλινδρο κινητήρα αναβαθμισμένο για να ανταπεξέρχεται σε παρατεταμένη λειτουργία σε υψηλές στροφές και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Advertisement
Advertisement

Η Car & vintage λέει ότι έχει ισχύ περισσότερη από 300 ίππους, ενώ το αυτοκίνητο έχει δεχθεί επεμβάσεις για να αντεπεξέλθει στις ακραίες καταστάσεις του εξαντλητικού αγώνα. Στις επεμβάσεις αυτές, συγκαταλέγονται τόσο ο περιορισμός του βάρους, όσο και η ενίσχυση του πλαισίου.

Το αρχικό ρεζερβουάρ καυσίμου των 77 λίτρων της Porsche, έχει αντικατασταθεί από δύο δεξαμενές καυσίμου 80 λίτρων. Στο εσωτερικό, εκτός του roll cage, υπάρχουν δύο αγωνιστικά καθίσματα εξοπλισμένα με ζώνες πέντε σημείων της Sabelt, υδραυλικό χειρόφρενο προδιαγραφών ράλι και δύο ρυθμιστές για τον έλεγχο του διαφορικού.

Advertisement

Η 911 είναι εξοπλισμένη με ελαστικά 35 ιντσών BF Goodrich All-Terrain T/A KDR2, ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Reiger. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο με έμπνευση από το γκράφιτι στους δρόμους και το αμάξωμα αισθητικά έλκει την έμπνευσή του από την Porsche 953 που κέρδισε το Ράλι Ντακάρ το 1984, με πλήρωμα τους Rene Metge και Dominique Lemoyne.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια 911 GT3 εμπνευσμένη από την Porsche 956 που κέρδισε το Le Mans
Porsche Panamera: Ειδικές εκδόσεις Platinum
Danilo Petrucci: Από το MotoGP στο Rally Dakar