Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche Taycan Sport Turismo: Επιδόσεις και πρακτικότητα… σε ένα! (+video)

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche Taycan Sport Turismo: Επιδόσεις και πρακτικότητα… σε ένα! (+video)

ΝΕΑ

Porsche Taycan Sport Turismo: Επιδόσεις και πρακτικότητα… σε ένα! (+video)

ΝΕΑ

Η γερμανική premium εταιρεία αποκαλύπτει το τρίτο κατά σειρά μέλος της οικογενείας Taycan, η οποία πλέον θα είναι διαθέσιμη και στην έκδοση GTS.

Advertisement
Advertisement

Πυρετός παρουσιάσεων από την Porsche, η οποία συνδύασε το ντεμπούτο των σκληροπυρηνικών 718 Cayman GT4 RS & Clubsport με μια νέα έκδοση αμαξώματος για την ηλεκτρική Taycan.

Όπερ και εγένετο η Taycan Sport Turismo, το τρίτο σειρά μέλος της ηλεκτρικής οικογενείας, μετά τη coupe Taycan και τη shooting brake Taycan Cross Turismo.

Σύμφωνα με το γερμανικό brand, η νέα προσθήκη λειτουργεί ως το γεφύρωμα των δύο παλαιότερων εκδόσεων, καθώς παντρεύει τη μικρή απόσταση από το έδαφος και τον σπορ προσανατολισμό του coupe, με την πρακτικότητα του shooting brake.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, η Sport Turismo απεκδύεται των περιμετρικών προστατευτικών που της προσέδιδαν έναν συγκρατημένο off-road χαρακτήρα, αλλά διατηρεί τον εντυπωσιακό όγκο φόρτωσης (1.200 λτ.) και παρέχει 45 χλστ. επιπλέον χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

Το μοντέλο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες στην ολοκαίνουρια έκδοση GTS που μόλις προστέθηκε στην γκάμα των Taycan, παίρνοντας θέση ανάμεσα στις 4S και Turbo.

Advertisement

Όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα με το διακριτικό “GTS”, συναντάμε σωρεία μαύρων στιλιστικών στοιχείων, αλλά και εσωτερική επένδυση Race-Tex. Οι επεμβάσεις επεκτείνονται και στα ενδότερα, με πρωταγωνίστρια την προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, η οποία πλέον προσδίδει στο αυτοκίνητο ακόμα πιο δυναμικό χαρακτήρα.

Ερήμην συστήματος εξάτμισης, το οποίο φροντίζει για τη σαγηνευτική ηχητική υπόκρουση στα συμβατικά μοντέλα της, η Porsche εφοδιάζει τις Taycan GTS με το δικό τους ξεχωριστό σύστημα παραγωγής ήχων Electric Sport Sound, το οποίο συνοδεύει τις επιταχύνσεις.

Advertisement

Παράλληλα, το σύστημα τετραδιεύθυνσης φέρει ακόμα πιο σπορ ρύθμιση, την ίδια ώρα που η ιπποδύναμη φτάνει τα 598 άλογα, που συνεπικουρούμενα από το launch control επιτρέπουν την ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ., με την τελική να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αυτονομία των 504 χλμ., που καθιστούν τις Taycan GTS στις πρώτες εκδόσεις της γκάμας που σπάνε των φράγμα των 500 χλμ.

Οι νέες Taycan GTS και Taycan GTS Sport Turismo ξεκινούν από τα 113.834 και 132.786 ευρώ αντίστοιχα (γερμανική αγορά) και θα αφιχθούν στις αντιπροσωπείες την άνοιξη του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ίσως το πιο όμορφο αυτοκίνητο των ΗΠΑ δημοπρατείται
Porsche: Λογισμικό για τις καταπονήσεις του πλαισίου (+video)
H Marsien μοιάζει με 959 και είναι μια off road Porsche 911