Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai i30 N: Τρέξτε όσο προλαβαίνετε!

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai i30 N: Τρέξτε όσο προλαβαίνετε!

ΝΕΑ

Hyundai i30 N: Τρέξτε όσο προλαβαίνετε!

ΝΕΑ

Όταν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν επικρατήσει κάτι τέτοια μοντέλα κρυμμένα σε γκαράζ θα μας θυμίζουν τις παλιές καλές ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Καθώς οδεύουμε ολοταχώς προς έναν κόσμο με πρίζες, μπαταρίες και ψεύτικους ήχους κινητήρων, μοιάζει πλέον να έχουμε την τελευταία ευκαιρία να αποκτήσουμε κάποιο από τα αυτοκίνητα που θα μας θυμίζουν τις μεγάλες στιγμές των κινητήρων εσωτερικής καύσης και της οδηγικής έξαψης.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι το Hyundai i30 N το οποίο όπως μαθαίνουμε δύσκολα θα αποκτήσει διάδοχο, καθώς η επικράτηση των προδιαγραφών Euro 7 θα καταστήσει δύσκολη έως αδύνατη την επιβίωσή του.

Από το 2017 που έκανε την εμφάνισή του, το hot hatch της Hyundai εντυπωσίασε τους πάντες και πήρε την θέση του στα all time classics μικρά και γρήγορα μοντέλα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Ήταν και παραμένει ένα εκπληκτικό πακέτο δύναμης και οδηγικής απόλαυσης και μάλιστα σε προσιτή τιμή. Όμως ο ίδιος ο δημιουργός του, ο Albert Bierman, ο ιθύνων νους πίσω από την ομάδα Ν και πλέον τεχνικός διευθυντής όλης της Hyundai, δηλώνει ότι οι νέες προδιαγραφές ρύπων θα “σκοτώσουν” το i30 N, το οποίο δεν θα αποκτήσει διάδοχη κατάσταση.

Όπως είπε σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Αυστραλίας, είναι θέμα χρόνου να μην υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα της σειράς Ν με θερμικό κινητήρα για την Ευρώπη. Ίσως σε κάποιες λίγο πιο ελεύθερες αγορές να υπάρξει μια δεύτερη γενιά για το i30 N Sedan (ή Elantra N σε κάποιες αγορές), οπότε θα έρθει και μια δεύτερη γενιά του αυτοκινήτου.

Advertisement

Ο Bierman υποστήριξε ότι θα υπάρχει ένα hatch επιδόσεων με το σήμα Ν, αλλά μάλλον θα είναι ηλεκτρικό. Αν και αυτό το ενδεχόμενο θα πάρει λίγο χρόνο ακόμα.

Ήδη γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της σειράς Ν, ως έκδοση του Ioniq 5. Όσοι πιστοί πάντως των πιστονιών, των στροφάλων και του ήχου από τις εξατμίσεις, σπεύσατε! Δεν θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον για να κρατήσετε ζωντανό το πνεύμα της αυτοκίνησης όπως το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai i30 N Drive-N για 800 τυχερούς!
Το Hyundai i30 N είναι γρήγορο και στο Nurburgring (+video)
Δοκιμή: Hyundai i30 N Performance