Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε μεγάλους μπελάδες η SsangYong

Ελλάδα 4:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε μεγάλους μπελάδες η SsangYong

ΝΕΑ

Σε μεγάλους μπελάδες η SsangYong

ΝΕΑ

Την τελευταία της ευκαιρία να αποφύγει την πτώχευση φαίνεται πως έχασε η νοτιοκορεάτικη εταιρεία, από τη στιγμή που απέτυχε η εξαγορά της από την Edison Motors.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία είχε να κάνει με το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας που βρίσκεται σε παρακμή εδώ και μερικά χρόνια.

Η Edison Motors είναι ουσιαστικά μία νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών και ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2017. Μπήκε λοιπόν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Mahindra, η οποία κατέχει από το 2010 την SsangYong με ποσοστό που φθάνει το 75%.

Η Mahindra ζήτησε ένα ποσό λίγο πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για να πουλήσει το ποσοστό της στην Edison, ωστόσο η διορία πληρωμής -σύμφωνα με το συμβόλαιο- έληγε στις 25 Μαρτίου. Η εταιρεία ηλεκτρικών φορτηγών αποφάσισε να μην εξαγοράσει τελικά την SsangYong, ή πολύ απλά παίζει κάποιο τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί για να ρίξει την τιμή αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Όπως και να χει, η… Tesla των επαγγελματικών έχει ήδη καταβάλλει το 10% του συνολικού ποσού ως προκαταβολή στη Mahindra Motors και κατά τα φαινόμενα πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων καμιά εικοσαριά εκατομμύρια.  Το ενδιαφέρον της Edison είχε γνωστοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η εταιρεία είχε χτυπήσει την πόρτα της SsangYong, μέσω μιας κοινοπραξίας.

Η εξαγορά έχει πλέον εγκριθεί από το δικαστήριο πτωχευτικού δικαίου της Κορέας, σύμφωνα με την εφημερίδα Korean Economic Daily (KED), με την κοινοπραξία της Edison να αποκτά μερίδιο 95%. Πλέον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το μέλλον της SsangYong, όπως και η παρουσίαση του αναλυτικού πλάνου αναδιάρθρωσής της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Ssangyong Korando
Αυτό είναι το νέο SsangYong Rexton
Ηλεκτρικό το μέλλον της Ssangyong;