Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλητήριο για το σπάνιο Falcon F7 (video)

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλητήριο για το σπάνιο Falcon F7 (video)

ΝΕΑ

Πωλητήριο για το σπάνιο Falcon F7 (video)

ΝΕΑ

Ένα από λιγότερο διάσημα αμερικάνικα supercars είναι το Falcon F7, που εμφανίστηκε στην αγορά το 2012.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο δημιούργημα της εταιρείας Falcon, η οποία ιδρύθηκε στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 2000 από τον μηχανικό και σχεδιαστή Jeff Lemke, ο οποίος είχε μανία με τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Δυστυχώς, η εμπορική πορεία του Falcon F7 κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, με μόλις επτά μοντέλα να κατασκευάζονται, ένα εκ των οποίων πωλείται μέσω της ιστοσελίδας «Cars & Bids». Πρόκειται για το σασί με αριθμό #3, το οποίο βγήκε από την γραμμή παραγωγής το 2014 και έχει συμπληρώσει στο ταχύμετρό του συνολικά 5.280 χλμ. Όπως ανακοινώνει ο πωλητής, έχει πλήρες βιβλίο σέρβις, ενώ προσφάτως έχουν αντικατασταθεί τόσο ο άξονας μετάδοσης, όσο και ο συμπλέκτης.

Advertisement
Advertisement

Το Falcon F7 χρησιμοποιεί ένα monocoque πλαίσιο από αλουμίνιο, Kevlar και ανθρακονήματα, πάνω στο οποίο έχει τοποθετηθεί το ατμοσφαιρικό V8 σύνολο των 7,0 λίτρων, που προέρχεται από την Chevrolet Corvette Z06. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μοτέρ έχει δεχθεί τις περιποιήσεις του βελτιωτικού οίκου Lingenfelter με αποτέλεσμα η ισχύς να φτάνει τους 629 ίππους και τα 793 Nm ροπής. Φυσικά, η παραπάνω δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Advertisement

Ανάμεσα στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά, πέραν του κινητήρα, μπορούμε να σημειώσουμε την coilover ανάρτηση της Penske, τις σφυρήλατες 20 ιντσών ζάντες της Forgeline και την αφαιρούμενη οροφή.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Έδωσαν το τελικό «OK» για το Falcon
Τα best seller muscle cars
Σε δημοπρασία 200 ιστορικές Chevrolet (video)

 

Advertisement