Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σάλος με τον επιχειρηματία και το story του με τα 417 χλμ/ώρα σε δημόσιο δρόμο (video)

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με τον επιχειρηματία και το story του με τα 417 χλμ/ώρα σε δημόσιο δρόμο (video)

ΝΕΑ

Σάλος με τον επιχειρηματία και το story του με τα 417 χλμ/ώρα σε δημόσιο δρόμο (video)

ΝΕΑ

H γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει τον οδηγό για μη ασφαλή οδήγηση και επαναφέρει το θέμα των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Advertisement
Advertisement

 

Το video που έγινε viral πριν λίγες ημέρες, με μία Bugatti Chiron να φθάνει τα 417 χλμ/ώρα σε έναν δημόσιο δρόμο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Γερμανία.

Ο Τσέχος επιχειρηματίας πέρα από το κατόρθωμά του το οποίο τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος και με την γερμανική κυβέρνηση η οποία καταδικάζει αυτή την εξωφρενική ιδέα.

Advertisement
Advertisement

Το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι επειδή είναι ελεύθερο να φθάσει κανείς σε τέτοιες παράλογες ταχύτητες στις Autobahnen αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και το κάνει.

Η λογική είναι ότι κρίνεται ως απαράδεκτη οποιαδήποτε συμπεριφορά στον δρόμο η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο τόσο τον οδηγό του εκάστοτε οχήματος όσο και τους υπόλοιπους που κινούνται στον δρόμο. Όλοι οι χρήστες του δρόμου θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της Γερμανίας.

Στo video που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, βλέπουμε τον οδηγό της Bugatti να φθάνει τα 417 χλμ/ώρα, μόλις 3 χλμ/ώρα κάτω από το ηλεκτρονικά περιορισμένο όριο του κατασκευαστή.

Advertisement

Ο ιδιοκτήτης της Chiron είχε δηλώσει ότι το video γυρίστηκε τον Ιούλιο του 2021 και είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας. Είχε επιλέξει ένα τμήμα μιας Autobahn με ευθεία τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και ώρα που είχε ελάχιστη κίνηση.

Advertisement

Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών πάντως ξεκαθαρίζει ότι η νομοθεσία απαγορεύει την επικίνδυνη οδήγηση ακόμα και στην Autobahn. Και επικαλείται μία διάταξη του ΚΟΚ η οποία αναφέρει ότι οι οδηγοί πρέπει να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για άλλα άτομα, να μην παρεμποδίζεται ή να ενοχλείται κάποιος από τους υπόλοιπους οδηγούς περισσότερο από ότι είναι αναπόφευκτο για τις εκάστοτε καταστάσεις που επικρατούν στον δρόμο.

Ο νόμος επίσης επιβάλλει στους οδηγούς να οδηγούν τόσο γρήγορα όσο χρειάζεται να να έχουν διαρκώς το όχημά τους υπό πλήρη έλεγχο.

Advertisement

Το όλο θέμα που έχει ανακύψει με την συγκεκριμένη Bugatti είναι ότι επαναφέρει και πάλι στην συζήτηση την επιβολή ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας. Όχι μόνο για τέτοιου είδους φαινόμενα αλλά και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και μείωσης των εκπομπών ρύπων.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί από τους Πράσινους που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση θεωρεί λογικά τα 130 χλμ/ώρα, όμως υπάρχει έντονη αντίδραση από την κοινή γνώμη, καθώς η απουσία ορίων ταχύτητας είναι μία βαθιά ριζωμένη παράδοση στους Γερμανούς πολίτες που δύσκολα θα δεχθούν να την αλλάξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεπούλησε η Bugatti Chiron – Τι έρχεται;
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες: Ανάκληση για τη Bugatti Chiron
Η Bugatti με τη Chiron Pur Sport εγκαινιάζει νέο τμήμα εξατομίκευσης