Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία διεισδύει στην Τουρκία

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία διεισδύει στην Τουρκία

ΝΕΑ

Ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία διεισδύει στην Τουρκία

ΝΕΑ

Ο ρωσικός γίγαντας στο πεδίο των επαγγελματικών οχημάτων, GAZ Group, πραγματοποιεί δυναμικό μπάσιμο στη γείτονα χώρα – Η προσμονή των Τούρκων για το νέο μοντέλο είναι μεγάλη.

Advertisement
Advertisement

Δυναμική είναι πλέον η παρουσία της ρωσικής εταιρείας κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων GAZ Group στην Τουρκία. Σε ανακοίνωσή του την περασμένη Δευτέρα ο ρωσικός – γίγαντας ανέφερε πως ξεκίνησε την παραγωγή του μοντέλου GAZelle NN, σε γραμμή συναρμολόγησης στη βορειοδυτική επαρχία Σαγγάριου, στο διαμέρισμα του Μαρμαρά.

Πρόκειται για ένα 3θέσιο μονοκάμπινο βαν με καρότσα, που αποτελεί το πρώτο ρωσικό ελαφρύ επαγγελματικό με κινητήρες Euro-6.

Οι πρώτες εκδόσεις που θα λανσαριστούν στην Τουρκία θα έχουν 3θέσια διάταξη, μεταξόνιο μήκους 3.745 χλστ., ωφέλιμο φορτίο 3,5 τόνων και θα προσφέρουν πολλές δυνατότητες εξατομικευμένης διαμόρφωσης.

Advertisement
Advertisement

Την έναρξη εργασιών χαιρέτισε ο Γενικός Διευθυντής της GAZ Turkey, Cengiz Yüksel, αναφέροντας πως η προσμονή των Τούρκων οδηγών για το όχημα είναι μεγάλη.

«Αρχικά, αυτά τα αυτοκίνητα (σ.σ. GAZelle NN) ενσωματώνουν κινητήρες Euro-6. Δεύτερον, το νέο μοντέλο θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξή μας, μιας και διακρίνεται για την άρτια λειτουργικότητά του και τη θρυλική ανθεκτικότητα που χαρακτηρίζει τα ρωσικά αυτοκίνητα. Σύντομα θα ξεκινήσουμε να παράγουμε στην Τουρκία 4 επιπλέον εκδόσεις»

Advertisement

Σημειώνεται πως η GAZ Turkey είναι η πρώτη θυγατρική της GAZ Group εκτός Ρωσίας, και η Τουρκία είναι ο δημοφιλέστερος εξαγωγικός προορισμός του ομίλου.

Advertisement

Ο κινητήρας κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία Cummins, έχει χωρητικότητα 2.800 κ.εκ. και παράγει 170 PS/360 NM ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο κιβώτιο της GAZ που, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει διάρκεια ζωής 300.000 χλμ.

Πληροφορίες για τις τιμές δεν υπάρχουν, αλλά σύμφωνα με τον επικεφαλής στο τμήμα εξαγωγών της GAZ Group, το κόστος απόκτησης δεν θα είναι μεγάλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τουρκία: Γιγαντιαία επένδυση στην αυτοκινητοβιομηχανία!
Τουρκία: Η λύση στην έλλειψη τσιπ βρίσκεται στην πολεμική βιομηχανία
Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία η επένδυση της VW στην Ελλάδα

Advertisement