Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τουρκία: Γιγαντιαία επένδυση στην αυτοκινητοβιομηχανία!

Ελλάδα 19:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τουρκία: Γιγαντιαία επένδυση στην αυτοκινητοβιομηχανία!

ΝΕΑ

Τουρκία: Γιγαντιαία επένδυση στην αυτοκινητοβιομηχανία!

ΝΕΑ

Το μεγαλύτερο επενδυτικό εγχείρημα στην ιστορία της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι έτοιμη να υλοποιήσει η Ford Otosan – Ενθουσιασμένος ο Σουλτάνος. 

Advertisement
Advertisement

 

Μετά το δραστικό και συνάμα δραματικό -για αυτούς- ΟΧΙ της Volkswagen (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) να επενδύσει στην Τουρκία, προετοιμάζεται το έδαφος για την… αντεπίθεση.

Πέρα από το επερχόμενο μικρό ηλεκτρικό SUV της TOGG και το νεότευκτο ηλεκτρικό τρακτέρ, η γείτονα χώρα εστιάζει τόσο στο πεδίο των επαγγελματικών οχημάτων όσο και στην εξέλιξη μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Για να υλοποιηθούν τα τελευταία, η Ford Otosan, που αποτελεί μία κοινοπραξία μεταξύ της Ford και του μεγαλύτερου ομίλου επιχειρήσεων της χώρας, Koc Holding, προχώρησε στην επένδυση δύο δισεκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Dailysabah, πρόκειται για το μεγαλύτερο επενδυτικό εγχείρημα στην ιστορία της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αναλυτικότερα, η επένδυση θα υλοποιηθεί στη βιομηχανική περιοχή Kocaeli, η οποία θα συνιστά την πρώτη γραμμή συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων της Τουρκίας, που ταυτόχρονα θα κατασκευάζει και μπαταρίες.

Advertisement

Ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαιρέτισε τη συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία , δηλώνοντας πως «η Τουρκία θα εξελιχθεί στο μεγαλύτερο παραγωγικό κέντρο για ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα παγκοσμίως».

Σημειώνεται πως με το πέρας των εργασιών η ετήσια παραγωγική δύναμη της Ford Otosan θα αυξηθεί από τα 440.000 οχήματα στα 650.000, σύμφωνα με τον Ερντογάν, ενώ θα δημιουργηθούν και 3.000 επιπλέον θέσεις εργασίας.

Advertisement

Ο Σουλτάνος, μάλιστα, δεν παρέλειψε να επισημάνει πως πολλά από τα επαγγελματικά που θα παράγονται θα φέρουν το έμβλημα της Volkswagen – ως μέρος της συμμαχίας μεταξύ της Ford και της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως ανακοίνωσε η Ford, η κοινοπραξία, Ford Otosan, θα αναλάβει την κατασκευή του ηλεκτρικού Transit για την ευρωπαϊκή αγορά.  Η παραγωγή των βαν θα εκκινήσει το 2023 και θα περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτρικά, υβριδικά, αλλά και εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία παράγει και το Transit Custom plug-in hybrid.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen
Ερντογάν: Λεφτά με το… τσουβάλι απο το πουθενά
Αντεπίθεση Ερντογάν στην Volksawagen