Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρωσία: Η αναβίωση και της Volga είναι γεγονός!

Ελλάδα 15:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρωσία: Η αναβίωση και της Volga είναι γεγονός!

ΝΕΑ

Ρωσία: Η αναβίωση και της Volga είναι γεγονός!

ΝΕΑ

Μετά τη Moskovich, ακόμα ένα ιστορικό έμβλημα της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας επιστρέφει στο προσκήνιο.

Advertisement
Advertisement

Είναι αλήθεια ότι, σχεδόν δύο χρόνια μετά την εισβολή στις Ουκρανία και τις επιβολές κυρώσεων απ’ το σύνολο των ισχυρών οικονομικά δυτικών χωρών, η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία μοιάζει να πνέει τα λοίσθια».

Ισχυροί συνεργάτες εγχώριων εταιρειών, όπως η Renault για την Lada και η Chrysler για την GAZ, έχουν αποχαιρετήσει εδώ και καιρό τη Ρωσία, η οποία, πάντως, διατηρεί ακόμα την απαραίτητη «ξένη βοήθεια» (βλέπε Κίνα), για να εξασφαλίσει μια στοιχειώδη κινητικότητα στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Και το καταφέρνει, στο βαθμό που μπορεί. Έτσι εξηγείται η αναβίωση της Moskovich, αλλά και η φρέσκια είδηση της επιστροφής ενός ακόμα θρυλικού ονόματος από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Advertisement
Advertisement

Τότε οι λιμουζίνες Volga χρησιμοποιούνταν κυρίως από ανώτερους δημοσίους υπαλλήλους ως κατάλληλο όχημα, για τις μετακινήσεις τους. Το πρώτο μοντέλο με το όνομα Volga είναι το GAZ-21, το οποίο κατασκευάστηκε από το 1956 έως το 1968 στο Nizhny Novgorod (τότε: Gorki) στον Βόλγα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Ρώσο Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντενίς Μαντούροβ, η GAZ επαναφέρει τη λιμουζίνα Volga, για τον ίδιο ακριβώς σκοπό: τις μετακινήσεις αξιωματούχων.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα μοιάζει η νέα έκδοση αυτής της κρατικής λιμουζίνας. Άλλωστε, οι υπεύθυνοι θέλουν να παραδώσουν το μοντέλο το καλοκαίρι, για 2,5 εκατομμύρια ρωσικά ρούβλια (γύρω στις 26.000 ευρώ). Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα με τον Κινέζο εταίρο, σύντομα θα έχουμε και τα πρώτα αποκαλυπτήρια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως η Ιαπωνία μπαίνει από την… πίσω πόρτα στην Ρωσία
Του τα πήραν όλα του Ρώσου ολιγάρχη
Ουκρανός τηλεφωνεί σε… Ρώσους να του φτιάξουν το τανκ! (+video)