Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ουκρανός τηλεφωνεί σε… Ρώσους να του φτιάξουν το τανκ! (+video)

Ελλάδα 7:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ουκρανός τηλεφωνεί σε… Ρώσους να του φτιάξουν το τανκ! (+video)

ΝΕΑ

Ουκρανός τηλεφωνεί σε… Ρώσους να του φτιάξουν το τανκ! (+video)

ΝΕΑ

Ένας πόλεμος όσο δυσάρεστος και αν είναι έχει και τις ανάλαφρες στιγμές του. Όπως αυτή που ζει ένας Ουκρανός αξιωματικός που παίρνει στο τηλέφωνο Ρώσους για μία πολύ παράξενη συζήτηση.

Advertisement
Advertisement

Σε μια αναπάντεχη τροπή όσων συμβαίνουν στον πόλεμο της Ουκρανίας, ένας αξιωματικός του στρατού της χώρας με το όνομα Kochevnik, δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο όπου φαίνεται να ζητά τεχνική υποστήριξη από τον Ρώσο κατασκευαστή αρμάτων Uralvagonzavod.

Ο αξιωματικός είχε αιχμαλωτίσει ένα άρμα T-72B3, ένα εξελιγμένο ρωσικό στρατιωτικό μοντέλο, και παραπονέθηκε για διάφορα προβλήματα, όπως διαρροή λαδιού, ελαττωματικούς συμπιεστές και έναν δυσλειτουργικό ηλεκτρικό μηχανισμό περιστροφής του πύργου.

Αντιμέτωπος με αυτά τα προβλήματα και ελλείψει τοπικής τεχνογνωσίας, ο Kochevnik κάλεσε τη ρωσική γραμμή βοήθειας, προσποιούμενος τον Ρώσο αξιωματικό.

Advertisement
Advertisement

Σε μια πειστική συνομιλία, ο Ουκρανός αξιωματικός κατάφερε να πείσει τον τεχνικό υποστήριξης ότι ήταν Ρώσος. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τελικά μίλησε με έναν διευθυντή της Uralvagonzavod.

Αρπάζοντας την ευκαιρία, ο Kochevnik αποκάλυψε με ειλικρίνεια την πραγματική του ταυτότητα ως Ουκρανός. Παρά τις περιστάσεις, παρότρυνε την εταιρεία να βελτιώσει τα άρματα μάχης της, σκοπεύοντας να τα λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά εναντίον των δυνάμεων εισβολής.

Το περιστατικό αυτό, είτε ήταν γνήσιο είτε προπαγανδιστικό κόλπο, ανέδειξε την επινοητικότητα και την αποφασιστικότητα των ουκρανικών δυνάμεων στη χρήση του αιχμαλωτισμένου εχθρικού εξοπλισμού.

Advertisement

Το βίντεο, που κυκλοφορεί ευρέως (ενεργοποιήστε την αυτόματη μετάφραση για να καταλάβετε τον διάλογο), ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για σημαντική απώλεια επιχειρησιακών αρμάτων από την έναρξη της εισβολής.

Η τολμηρή προσπάθεια του Kochevnik να ζητήσει βοήθεια από την ίδια τη γραμμή υποστήριξης του εχθρού τράβηξε τη διεθνή προσοχή, υπογραμμίζοντας την εφευρετικότητα και την αντοχή των Ουκρανών απέναντι σε έναν -φαινομενικά- πολύ πιο ισχυρό αντίπαλο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού που η Τουρκία ξεπερνάει μακράν την Ελλάδα
Χαμόγελα στη Ρωσία για την ελληνική απόφαση για τα Leopard
Από την καφετέρια στον πόλεμο

 

Advertisement