Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρωσία: Δυναμική είσοδος στην ηλεκτροκίνηση – Τι κίνητρα δίνει

Ελλάδα 19:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία: Δυναμική είσοδος στην ηλεκτροκίνηση – Τι κίνητρα δίνει

ΝΕΑ

Ρωσία: Δυναμική είσοδος στην ηλεκτροκίνηση – Τι κίνητρα δίνει

ΝΕΑ

Κάλιο αργά παρά ποτέ για τη Ρωσία, η οποία παλεύει να αυξήσει τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους της.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Ρωσία να αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως, αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως δεν έχει στραμμένο το βλέμμα της στην ηλεκτρική κινητικότητα. Πόσο μάλλον, όταν η ηλεκτροκίνηση επελαύνει με αμείωτη ένταση και πολλές χώρες έχουν σημειώσει ήδη μεγάλη πρόοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Δευτέρα (23/08) η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο για την επένδυση οχτώ εκ. δολαρίων, με στόχο την αύξηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων που κινούνται στους δρόμους της χώρας.

Μέχρι το 2030 προβλέπεται ότι η παραγωγή ηλεκτρικών θα πρέπει να φτάσει στο 10% του συνόλου των εγχώρια παραγόμενων οχημάτων. Σε πρώτο στάδιο, από το 2021 έως το 2024 στόχος είναι τα ηλεκτρικά οχήματα να ανέλθουν σε τουλάχιστον 25.000 και οι σταθμοί φόρτισης στους δρόμους να ξεπεράσουν τις 9.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Τα κίνητρα

Για την ενθάρρυνση της υιοθέτησης της ηλεκτρικής κινητικότητας, η κυβέρνηση αναμένεται να προσφέρει κίνητρα, συμπεριλαμβανομένων δανείων και ευνοϊκών όρων μίσθωσης. Παράλληλα, όπως προσθέτει το Bloomberg, από το 2022 τα ηλεκτρικά θα διέρχονται δωρεάν από τα διόδια της χώρας.

Advertisement

Στο περιθώριο της έγκρισης του κυβερνητικού σχεδίου, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Mikhail Mishistin, εστίασε στα οφέλη των ηλεκτρικών. «Μεγάλος αριθμός χωρών έχει ήδη γνωστοποιήσει την επιθυμία του να εγκαταλείψει τα θερμικά μοτέρ […] Είναι προφανές πως τα ηλεκτρικά, με τους πιο φιλικούς στο περιβάλλον κινητήρες, είναι το μέλλον. Και πρέπει και εμείς να καταγράψουμε πρόοδο σε αυτόν τον τομέα».

Σημειώνεται ότι η Ρωσία βρίσκεται πολύ πίσω στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών να είναι μόλις 0,2%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού τα 10 φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζουν με επιδότηση
Ποια είναι τα πιο βαριά ηλεκτρικά αυτοκίνητα;
Αποκλειστικό: Επιδότηση φορτιστών και για εταιρείες

 

Advertisement