Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren Speedtail και P1 σε μια ξεχωριστή παράσταση (video)

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren Speedtail και P1 σε μια ξεχωριστή παράσταση (video)

ΝΕΑ

McLaren Speedtail και P1 σε μια ξεχωριστή παράσταση (video)

ΝΕΑ

Η McLaren γιορτάζει την παρουσίαση ενός κομψού ρολογιού, που αναπτύχθηκε από κοινού με τον δημοφιλή οίκο ωρολογοποιίας Richard Mille, μέσω ενός ευχάριστου βίντεο.

Advertisement
Advertisement

Τον πέμπτο χρόνο συνεργασίας τους διανύουν οι McLaren και ο οίκος υψηλής ωρολογοποιίας, Richard Mille, και για να το γιορτάζουν λανσάρουν ένα εντυπωσιακό, περιορισμένης παραγωγής ρολόι, υπό την ονομασία RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail.

Όπως είναι εμφανές, πηγή έμπνευσης του ρολογιού συνιστά το ταχύτερο και πιο αεροδυναμικό μοντέλο της εταιρείας, η Speedtail.

Βασισμένο στη μορφή ενός δακρύου, του πιο αεροδυναμικά αποδοτικού σχήματος στη φύση, το 3θέσιο GT δεν θα μπορούσε  παρά να «σκίζει» τον αέρα, προς όφελος των επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Η αέναη επιδίωξη της αεροδυναμικής αρτιότητας αποτέλεσε την αφετηρία και για τον σχεδιασμό του RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail, το οποίο –όπως και η Speedtail- θα διατεθεί σε μόλις 106 αντίτυπα.

Η McLaren συνόδευσε την παρουσίαση του ρολογιού με κάποιες φωτογραφίες, αλλά και ένα βίντεο στο Youtube, που μπορούμε να συστηθούμε με κάθε σπιθαμή του ρολογιού. Αυτό, ωστόσο, που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας, είναι η Speedtail, πιστή συνοδοιπόρος της οποίας είναι μια P1.

Advertisement

Τα δύο μοντέλα «χορεύουν» σε δαιδαλώδεις ορεινούς δρόμους, έχοντας στο «πιάτο» τους θέα θάλασσα. Η αυλαία του ταξιδιού πέφτει με τη δύση του ηλίου, και τα δύο βρετανικά πολυτελή μοντέλα παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής.

Υπενθυμίζεται πως η Speedtail ενσωματώνει έναν 4λιτρο V8 twin-turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγουν συνδυαστικά 1.070 άλογα, με την τελική να φτάνει τα 403 km/h!

Advertisement

Η P1 συνιστά ένα plug-in υβριδικό hypercar που συνδυάζει έναν V8 twin-turbo 3,8 lt και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνολική απόδοση να φτάνει τα 916 PS και 900 Nm ροπής. Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h «έρχεται» σε 2,8 sec, ενώ υπάρχει και μπαταρία ιόντων λιθίου 4,7 kWh που προσφέρει 31 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο χρειάζεται για το 0-300 km/h η νέα McLaren Artura;
Η McLaren “βγάζει στο σφυρί” τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της
Μία McLaren 720S με +900 ίππους