Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Aston Martin και Mercedes-AMG τα Safety Car και Medical Car στην F1

Ελλάδα 16:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin και Mercedes-AMG τα Safety Car και Medical Car στην F1

FORMULA 1

Aston Martin και Mercedes-AMG τα Safety Car και Medical Car στην F1

FORMULA 1

Ήταν μία εξέλιξη που είχε διαρρεύσει προ πολλού, ήρθε όμως η ώρα να επισημοποιηθεί: από φέτος η Mercedes-AMG και η Aston Martin θα μοιράζονται τα καθήκοντα παροχής Safety Car και Medical Car στα Grand Prix της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Σε μία συμφωνία που ανακοινώθηκε πως θα είναι πολυετής, αυτοκίνητα των δύο κατασκευαστών που άλλωστε συνεργάζονται τόσο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και εκτός αυτής, θα εναλλάσσονται σε αυτούς τους νευραλγικούς ρόλους.

Πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς η Mercedes-AMG είχε αποκλειστικότητα στο ρόλο αυτό από το 1996! Από τη δική της πλευρά, θα εξακολουθήσουν να αξιοποιούνται η Mercedes-AMG GT R ως αυτοκίνητο ασφαλείας και η C 63 S Estate ως ιατρικό αυτοκίνητο. Όμως αντί για το παραδοσιακό ασημί χρώμα, πλέον θα είναι βαμμένες σε έντονο κόκκινο και θα φέρουν και λογότυπα χορηγού.

AMG-GT-R-F1-SafetyCar-21-red-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Όσο για το… νέο αίμα, η Aston Martin θα αξιοποιήσει ως αυτοκίνητο ασφαλείας, μία ειδικά διαμορφωμένη εκδοχή της Vantage – που είναι και το πιο ισχυρό μοντέλο στη γκάμα της. Όσο για το ρόλο του ιατρικού αυτοκινήτου, εκεί επιλέχθηκε η DBX.

Αμφότερες θα είναι βαμμένες στο παραδοσιακό Aston Martin Racing Green χρώμα και θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στην πρεμιέρα της νέας σεζόν, στις 28 Μαρτίου, στο Μπαχρέιν. Όσο για τις κόκκινες Γερμανίδες, θα τις δούμε πρώτη φορά στις 18 Απριλίου και το Grand Prix της Ίμολα.

Aston-Martin-Vantage-F1-SC-2021-a1000x600

Advertisement

Πρέπει να σημειωθεί πως ανεξαρτήτου οχήματος, πίσω από το τιμόνι του Safety Car θα παραμείνει ο Γερμανός Bernd Mayländer (μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστική συνέντευξή του πατώντας εδώ) ενώ στο Safety Car ο Νότιο-Αφρικανός Alan van der Merwe.

Ο νέος Πρόεδρος και CEO της F1, Stefano Domenicali, είπε σχετικά: «Πρόκειται για δύο εμβληματικές μάρκες που είμαστε περήφανοι που συμμετέχουν στο απίστευτο μας σπορ. Το αυτοκίνητο ασφαλείας και το ιατρικό αυτοκίνητο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη Formula 1 και είναι εκεί, για να κρατούν τους οδηγούς ασφαλείς. Πέρυσι γίναμε μάρτυρες της ηρωικά άμεσης ανταπόκρισης και της αφοσίωσης των πληρωμάτων τους, διασώζοντας τον Romain Grosjean στο δραματικό του ατύχημα».

Advertisement

AMG-GT-R-F1-SafetyCar-21-red-c1000tall

Διαβάστε επίσης:
Jamie Chadwick: Αποκλειστική συνέντευξη της Πρωταθλήτριας του W Series

F1: Επισημοποιήθηκε το Grand Prix του Πορτιμάο

Advertisement

Αυτό είναι το video trailer του «Drive to Survive 3»