Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Εφεδρικός οδηγός στην Aston Martin o Hulkenberg!

Ελλάδα 8:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εφεδρικός οδηγός στην Aston Martin o Hulkenberg!

FORMULA 1

Εφεδρικός οδηγός στην Aston Martin o Hulkenberg!

FORMULA 1

Η Aston Martin F1 ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Nico Hulkenberg, που για τη σεζόν 2021 θα εκτελεί χρέη εφεδρικού οδηγού και οδηγού εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Ο 33χρονος που αγωνιζόταν στη συγκεκριμένη ομάδα τo 2012 και την περίοδο 2014-2016, όταν αυτή συμμετείχε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως Force India.

Η θητεία του στο σπορ περιλαμβάνει ακόμα περάσματα από τις Williams, Sauber και Renault ενώ πέρυσι, αντικατέστησε σε τρεις περιπτώσεις τους «χτυπημένους» από τον κορωνοϊό Covid-19 οδηγούς της Racing Point.

Μάλιστα ο Γερμανός έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, τερματίζοντας έβδομος στο Grand Prix της 70ης Επετείου που έγινε στην πίστα του Σίλβερστον στην Αγγλία και όγδοος σε εκείνο του Άιφελ, που έλαβε χώρα στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία (δεν εκκίνησε όμως στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας). Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός πως η συγκεκριμένη ομάδα τον επέλεξε και για τη νέα της εποχή, ως Aston Martin.

Advertisement
Advertisement

«Πρώτα απ’ όλα, είναι πολύ καλό που αυτή τη φορά υπέγραψα τη συνεργασία έχοντας αρκετό χρόνο μπροστά μέχρι να πιάσω δουλειά. Πέρυσι δεν είχα αντίστοιχο χρόνο προετοιμασίας προτού μπω στο μονοθέσιο», είπε χαριτολογώντας ο Hulkenberg. Και συνέχισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα συνεργαστώ ξανά με αυτή την ομάδα, για λογαριασμό τις οποίας έχω οδηγήσει πολλές φορές στην καριέρα μου. Ελπίζω οι Sebastian (Vettel) και Lance (Stroll) να έχουν σεζόν δίχως απρόοπτα αλλά η ομάδα γνωρίζει πως μπορεί να στηριχτεί σε εμένα αν χρειαστεί να αντικαταστήσω κάποιον. Είμαι έτοιμος να αναλάβω την πρόκληση. Επίσης θα έχει ενδιαφέρον η προσπάθεια να βοηθήσω την ομάδα στην εξέλιξη μέσα στη σεζόν».

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει συμμετοχή του Hulk σε κάποια περίοδο ελεύθερων δοκιμών αν και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί – ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν δοκιμές εξέλιξης μεσούσης της σεζόν.

Advertisement

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε ξανά τον Nico στην ομάδα. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η σημασία ενός ικανού και έμπειρου εφεδρικού οδηγού είναι πολύ σημαντική. Πέρυσι ο Nico απέδειξε πως μπορεί να μπει στο μονοθέσιο και να αποδώσει εξαιρετικά χωρίς χρόνο προετοιμασίας. Τώρα, ξέρουμε πως αν χρειαστεί, ειδικά όντας καλύτερα προετοιμασμένος αλλά και μυημένος στις διαδικασίες της ομάδας, θα μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά», είπε ο επικεφαλής της Aston Martin, Otmar Szafnauer.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
To F1 Vlog της πρεμιέρας του 2021 (video)

Η Mercedes-AMG F1 λύνει το πρόβλημα στη διώρυγα του Σουέζ

O Alonso εγκατέλειψε λόγω ενός… σάντουιτς!

Advertisement