Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Renault: Μόνο ηλεκτρικά από το 2030

Ελλάδα 16:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault: Μόνο ηλεκτρικά από το 2030

Mobility

Renault: Μόνο ηλεκτρικά από το 2030

Mobility

Η Renault θα διαθέτει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη από το 2030 και μετά, ενώ στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσεται και η Dacia που απλά θα αργήσει περισσότερο να αφήσει τη συμβατική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Η Renault επιταχύνει τη μετάβασή της σε ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον αναφορικά με την παρουσία της στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με την Automotive News Europe, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, δήλωσε σε πως η γαλλική μάρκα θα γίνει 100% ηλεκτρική για την Ευρώπη από το 2030. Το νέο στη δήλωση αυτή, έχει να κάνει με το ότι η Renault παλιότερα προγραμματιζόταν στο να παρουσιάζει μια γκάμα κατά 90% εξηλεκτρισμένη το 2030, ενώ τώρα, με τη δήλωση του de Meo, περνάει στη φάση της δέσμευσης για την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα στο τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Advertisement
Advertisement

Μόνο σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα, αποτρέποντας την πλήρη ηλεκτροδότηση όπως είναι για παράδειγμα, η έλλειψη υποδομής φόρτισης ή οι υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς, η εταιρεία θα συνεχίσει να πουλά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αντίστοιχα και η Dacia προβλέπεται να περάσει μελλοντικά σε ηλεκτρική γκάμα αλλά αυτό είναι κάτι που θα καθυστερήσει για μια πενταετία ακόμα, μια και όπως αναφέρθηκε από τον de Meo «η Dacia θα σταματήσει τη διάθεση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης την τελευταία στιγμή»- που ως τέτοια, λογίζεται το 2035 το οποίο έχει τεθεί ως «όριο» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Dacia βλέπουν το Duster όπως στην Porsche την 911
Δοκιμή: Renault Arkana 1.3 TCe 140 PS EDC7 (+video)
Στην τελική ευθεία το Renault Austral