Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault: Αποφασιστικό βήμα για την αναβάθμιση των ηλεκτρικών της

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault: Αποφασιστικό βήμα για την αναβάθμιση των ηλεκτρικών της

ΝΕΑ

Renault: Αποφασιστικό βήμα για την αναβάθμιση των ηλεκτρικών της

ΝΕΑ

Η Renault σύναψε συνεργασία με κορυφαία εταιρεία εξέλιξης ημιαγωγών, με στόχο την ολιστική αναβάθμιση των μελλοντικών εξηλεκτρισμένων μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμα βήμα που την φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματός της για ανθρακικά ουδέτερες μετακινήσεις πραγματοποίησε ο όμιλος Renault.

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε τη σύναψη νέας συνεργασίας με τη γαλλο-ιταλική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών STMicroelectronics, για την εξέλιξη ημιαγωγών. Οι τελευταίοι πιστεύεται πως θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα των ηλεκτρικών και υβριδικών της μοντέλων.

Τη σύμπραξη των δύο εταιρειών χαιρέτισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της STMicroelectronics, Jean-Marc Chery: «Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα επιπλέον βήμα προς τη διαδικασία απανθρακοποίησης που έχει εγκαινιάσει η αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και οι αλυσίδες εφοδιασμού της».

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως μέσω της νέας συνεργασίας η Renault θα εξασφαλίσει την μακροπρόθεσμη προμήθειά της με μικροτσίπ, κάτι που θα συμβάλει σημαντικά σε ποικίλους τομείς όπως είναι η αύξηση της αυτονομίας και η μείωση τόσο του χρόνου φόρτισης όσο των τιμών των ηλεκτρικών οχημάτων.

«Αυτή η σύμπραξη εγγυάται την προμήθεια βασικών εξαρτημάτων που θα συνεισφέρουν στον μετριασμό της σπατάλης ενέργειας κατά 45%, αλλά και στη μείωση του κόστους των κινητήριων συνόλων. Αυτό θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τις φιλοδοξίες μας για δημιουργία προσιτών, κερδοφόρων και μεγάλης δημοφιλίας ηλεκτρικών οχήματων», σημείωσε από τη μεριά του ο CEO της Renault, Luca de Meo.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η Renault έχει ως θέσει ως στόχο να γίνει ανθρακικά ουδέτερη μέχρι το 2040 στην Ευρώπη, και μέχρι το 2050 σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, όπως έχει εξαγγείλει έως το 2030, εννιά στα δέκα μοντέλα της θα είναι εξηλεκτρισμένα.  Μοντέλο-ορόσημο για τη μάρκα θα είναι το 100% ηλεκτρικό Megane E που θα είναι και το πρώτο μοντέλο της  το οποίο θα ενσωματώνει το καινούριο λογότυπό της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο diesel επιστρέφει στο Renault Clio!
Επίσημο: Πρώτη γεύση από το νέο Renault Megane E-TECH
Όσα περιμένουμε από το νέο Renault Kadjar