Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο diesel επιστρέφει στο Renault Clio!

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο diesel επιστρέφει στο Renault Clio!

ΝΕΑ

Ο diesel επιστρέφει στο Renault Clio!

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρεία επεκτείνει την κινητήρια γκάμα του Renault Clio, επαναφέροντας τον BluedCi. Ποια θα είναι η ισχύ του;

Advertisement
Advertisement

Το κύκνειο άσμα τους βιώνουν οι κινητήρες diesel, μετά την απαίτηση της ΕΕ για μείωση των εκπομπών ρύπων και τα σχετικά νέα αυστηρά πρότυπα.

Οι πετρελαιοκινητήρες αποτελούν είδος προς εξαφάνιση και στην κατηγορία των supermini, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Toyota Yaris, Ford Fiesta και το ανανεωμένο VW Polo.

Ο diesel… λάμπει δια της απουσίας του και στον εκπρόσωπο της Renault στο εν λόγω segment, το Clio. Αναλυτικότερα, μέχρι πρότινος η γκάμα του γαλλικού μοντέλου περιελάμβανε το 1.5 Blue dCi των 85 PS. Από τις αρχές του έτους, όμως, απομακρύνθηκε από τους καταλόγους μιας και τέθηκε σε εφαρμογή το πρότυπο Euro 6d.

Advertisement
Advertisement

Renault-Clio-2020-j1000x6000

Όπως επισημαίνει το γαλλικό Μέσο caradisiac, που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία, ο Blue dCi των 85 και 115 PS δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με τα στάνταρ, κάτι που επηρέασε και το Captur.

Πλέον, ωστόσο, το κενό καλύφθηκε, με τη Losange να συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο (σ.σ. αφορά τη Γαλλία) του Clio τον BluedCi των 100 ίππων. Αυτός αφορά την πλούσια έκδοση εξοπλισμού Intens.

Advertisement

Στη χώρα μας το Renault Clio με τον BluedCi 100 αναμένεται στις αρχές Φθινοπώρου. 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βολτάροντας με το Renault Twingo 1.0 SCe 65 PS
Έρχεται το ηλεκτρικό Renault 4!
Δοκιμή: Renault Clio E-Tech