Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Πρώτη γεύση από το νέο Renault Megane E-TECH

Ελλάδα 16:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Πρώτη γεύση από το νέο Renault Megane E-TECH

ΝΕΑ

Επίσημο: Πρώτη γεύση από το νέο Renault Megane E-TECH

ΝΕΑ

Ήδη γνωρίζουμε την ύπαρξη του από την στιγμή που παρουσιάστηκε το πρωτότυπο Megane eVision προετοιμάζονται το έδαφος για ένα νέο μοντέλο που θα διατηρεί μεν την ονομασία του τωρινού, αλλά θα έχει μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα τεχνολογίας E-TECH.

Advertisement
Advertisement

Η Renault έδωσε στην δημοσιότητα μερικές πρώτες φωτογραφίες από το τελικό μοντέλο παραγωγής που το βλέπουμε κάτω από βαρύ καμουφλάζ με τις ασπρόμαυρες λωρίδες και τις κίτρινες πινελιές. Οι Γάλλοι δεν ανακοινώνουν κάτι σχετικά με το μέγεθος του αυτοκινήτου, αλλά υπενθυμίζεται πως το concept είχε μήκος 4.210 χιλιοστά, πλάτος 1.800 και ύψος 1.505. Με άλλα λόγια οι διαστάσεις και το μέγεθος είναι ανάλογες ενός SUV Captur, αλλά με χαμηλότερη οροφή.

Η βάση του Megane E-TECH θα είναι το πλαίσιο CMF-EV. Την κίνηση θα έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 160 kW (218 ίππων) που θα τροφοδοτείται με ενέργεια από μια μπαταρία 60 kWh με την αυτονομία να φτάνει τα 450 χιλιόμετρα (WLTP).

Advertisement
Advertisement

Ένας ενσωματωμένος φορτιστής θα επιτρέπει φόρτιση 7 kW AC μονοφασικής από wallbox (λογικά θα υπάρχει και επιλογή στα 11 kW). Ο μόνος χρόνος φόρτισης που έχει αποκαλύψει η Renault μέχρι στιγμής είναι ότι το ηλεκτρικό Megane θα μπορεί να ανακτήσει εύρος 200 χλμ σε 30 λεπτά, όταν η ταχυφόρτιση φτάνει τα 130 kW DC.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Renault, το ηλεκτρικό Megane ονομάζεται και MéganE (προφέρεται “Mégane e”) και σε πρώτη φάση θα υπάρξει ένας στόλος 30 αυτοκινήτων προ-παραγωγής που θα δοκιμαστεί στους δρόμους αυτό το καλοκαίρι από τους μηχανικούς της Renault. Το νέο ηλεκτρικό Megane θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Douai, στην Γαλλία.

Όσο για το εσωτερικό, εδώ οι ειδικοί της Renault υπόσχονται μια καινοτομική διάταξη που πιθανότατα θα υιοθετεί μία μεγάλη οθόνη σε σχήμα «L» η οποία θα μπορούσε να «γεφυρώνει»  κάτω από μια ενιαία επιφάνεια την οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων μεγάλης διαγώνιου.

Advertisement

Η εμφάνιση του ηλεκτρικού Megane έχει ήδη εγκαινιάσει το project του CEO της εταιρίας, Luca De Meo, με την ονομασία «Renaulution», που περιλαμβάνει επτά νέα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025.

Advertisement

«Όπως και με την πρώτη γενιά του Megane, αυτό το Megane με ένα Ε είναι μόνο η αρχή. Μια ολόκληρη οικογένεια οχημάτων θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV μας», είχε δηλώσει ο De Meo στην παρουσίαση του concept Megane eVision τον Οκτώβριο.

Για την ώρα η Renault έχει επιβεβαιώσει το Megane E-TECH που θα πλαισιώσει το Twingo E-TECH και Zoe.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο Renault Kadjar;
Έτοιμο το υβριδικό Renault Arkana
Η Renault εξετάζει τις εναλλάξιμες μπαταρίες

Advertisement