Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όσα περιμένουμε από το νέο Renault Kadjar

Ελλάδα 14:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όσα περιμένουμε από το νέο Renault Kadjar

ΝΕΑ

Όσα περιμένουμε από το νέο Renault Kadjar

ΝΕΑ

Η δεύτερη γενιά του μικρομεσαίου γαλλικού SUV θα είναι ολιστικά αναβαθμισμένη και θα φλερτάρει με την… premium γειτονιά.

Advertisement
Advertisement

Με το Renault Kadjar να βρίσκεται στην αγορά από το 2015, δεν θα αργεί η ώρα της γνωριμίας μας με την δεύτερη γενιά του. Οι άνθρωποι της γαλλικής φίρμας υποβάλλουν τα πρωτότυπα σε εξονυχιστικές δοκιμές, με μοναδικό στόχο την ολιστική αναβάθμισή του μικρομεσαίου SUV.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Kadjar είναι προγραμματισμένα για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, αλλά το λανσάρισμα δεν θα γίνει πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Επίσημες πληροφορίες για το γαλλικό C-SUV δεν υπάρχουν, αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το υπάρχον και θα φλερτάρει με την… premium γειτονιά, συμπαρασύροντας τη μάρκα σε upmarket μονοπάτια.

Το σύνθημα θα δίνει το νέο λογότυπο της εταιρείας (πρώτα θα το δούμε στο Megane-Ε), ενσωματωμένο σε μια μεγαλύτερη και πλήρως ανασχεδιασμένη μάσκα. Η τελευταία θα πλαισιώνεται από εξολοκλήρου διαφοροποιημένους κεντρικούς προβολείς, παρεμφερείς με των Captur και Clio και –πιθανότητα- ακόμα πιο αιχμηρούς.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση του προφίλ θα του χαρίζει μια μυώδη εμφάνιση, χάρη στις έντονες γραμμές που θα διατρέχουν το αμάξωμα απ’ άκρη σ’ άκρη, αλλά και τα φουσκωμένα φτερά. Οι ζάντες θα είναι πιο μοντέρνες και με περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, την ίδια ώρα που η χρωματική παλέτα δείχνει πως θα είναι εμπλουτισμένη με επιλογές διχρωμίας. Ελάχιστα διαρρέουν σχετικά με το πίσω μέρος, αλλά δεν θα εκπλήξει αν τα φώτα είναι στο ίδιο μοτίβο με του Captur.

Με τα «μαύρα σύννεφα» που επισκίαζαν τη συμμαχία “Nissan-Renault-Mitsubishi” να έχουν εξασθενίσει, το νέο Kadjar θα έχει αρκετά κοινά μηχανικά μέρη το ολοκαίνουριο Qashqai, κάνοντας χρήση της νεότευκτης πλατφόρμας CMF-C/D, η οποία υποστηρίζει εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα. Επομένως ίσως «δούμε» τον ίδιο 1.300αρη hybrid ισχύος 140 ή 158 ίππων.

Advertisement

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που υποστηρίζουν πως η Renault θα λανσάρει δύο δικές της εκδόσεις: Μία full hybrid και μια plug-in υβριδική. Αμιγώς ηλεκτρικά ή diesel μοτέρ, δύσκολα, θα υπάρξουν.

Υπενθυμίζεται πως η γαλλική εταιρεία έχει ανακοινώσει πως τερματίζει την εξέλιξη πετρελαιοκινητήρων και επικεντρώνεται κυρίως στα υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το υπάρχον Kadjar

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα πιο φθηνά αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά!
To Renault 5 στη θέση του Twingo
Συγκρίνουμε: Opel Corsa 1.5d vs Renault Clio Blue dCi