Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων για εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ελλάδα 16:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ πωλήσεων για εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων για εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε στο πρώτο τρίμηνο να καταγράψει άνοδο 67,77% παρά την κρίση του κορωνοϊού και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Advertisement
Advertisement

Ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων της Tesla στο πρώτο τρίμηνο του 2022 με τον Elon Musk να επισημαίνει ότι ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο πρώτο τρίμηνο καθώς ένα αυξανόμενο κύμα καταναλωτών πραγματοποιεί τη μετάβασή του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ειδικότερα η Tesla παρέδωσε 310.048 καινούρια αυτοκίνητα στο πρώτο τρίμηνο έναντι 184.800 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι καταγράφοντας άνοδο 67,77%.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα αυτό είναι και το δεύτερο τρίμηνο που η Tesla κατάφερε να κατασκευάσει αλλά και να παραδώσει περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα παρέδωσε 14.724 Model S και Model X, και 295.324 Model 3 και Model Y.

Οι διακυμάνσεις στα ποσοστά μόλυνσης από τον κορωνοϊό αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζουν να επηρεάζουν τα logistics και τις αλυσίδες εφοδιασμού. Μάλιστα η Tesla ανέστειλε επίσης προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, αφού η πόλη θέσπισε lockdown λόγω της επιδείνωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι παραδόσεις της Tesla ήταν «καλύτερες από ό,τι φοβόμασταν» δεδομένων των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, επισήμαναν οι αναλυτές.

Advertisement

«Πιστεύουμε ότι περίπου 20.000-25.000 μονάδες προωθήθηκαν από το πρώτο στο δεύτερο τρίμηνο λόγω των υλικοτεχνικών και εργοστασιακών προβλημάτων που κάνουν αυτόν τον υποκείμενο αριθμό ζήτησης να εξακολουθεί να φαίνεται ισχυρός με μια ανοδική τροχιά για το υπόλοιπο του 2022».

Οι τριμηνιαίες παραδόσεις είναι από τους πιο προσεκτικούς δείκτες για την Tesla, καθώς στηρίζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο αριθμός θεωρείται ευρέως ως βαρόμετρο για τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων γενικά, καθώς η εταιρεία με έδρα το Όστιν του Τέξας θεωρείται ηγέτης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν ξεχωρίζει τις πωλήσεις της κατά ήπειρο, αλλά οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι μεγαλύτερες αγορές της και το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων αφορούσε το Model 3 και το crossover Y.

Η Tesla κατασκευάζει τα μοντέλα 3 και Y, καθώς και το παλαιότερο μοντέλο S sedan και crossover X στο Fremont της Καλιφόρνια. Το εργοστάσιο της Σαγκάης παράγει τα Model 3 και Y. Παράλληλα η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα να παραδίδει το Model Y από το νέο εργοστάσιο στο Βερολίνο ενώ παράλληλα θα γιορτάσει τα εγκαίνια ενός εργοστασίου στο Austin με μια εκδήλωση που η εταιρεία ονομάζει «Cyber ​​Rodeo» για 15.000 άτομα στις 7 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα Tesla θέλει να πουλά ο Elon Musk το 2030;
Φόρτισε το Tesla του και πλήρωσε 550.000 ευρώ
Οδηγός Ταξί μηνύει την Tesla!

Advertisement