Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: Aμοιβή 30 δισ. δολαρίων αλλά χωρίς μισθό!

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Aμοιβή 30 δισ. δολαρίων αλλά χωρίς μισθό!

ΝΕΑ

Elon Musk: Aμοιβή 30 δισ. δολαρίων αλλά χωρίς μισθό!

ΝΕΑ

Ο ιδρυτής της Tesla έχει βρει έναν πολύ έξυπνο και αποδοτικό τρόπο να κερδίζει δισεκατομμύρια χωρίς να παίρνει ούτε ένα δολάριο σε μισθό από την εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Ο Elon Musk διοικεί με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο την Τesla και με έναν εξίσου ιδιαίτερο και έξυπνο τρόπο έχει οργανώσει και τις αμοιβές του.

Από το 2018 έχει συμφωνήσει να μην παίρνει μισθό ή bonus, αλλά αντίθετα να αμείβεται με δικαιώματα μετοχών όταν η εταιρία καταφέρνει συγκεκριμένους οικονομικούς και χρηματιστηριακούς στόχους.

Μέσω αυτού του πακέτου αμοιβών, θα μπορούσε τελικά να βρεθεί με 101 εκατομμύρια μετοχές διαχωρισμένες σε 12 δόσεις.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η εταιρία κατάφερε όλους τους στόχους της τα προηγούμενα δύο χρόνια και η μετοχή της εκτοξεύθηκε σε απίστευτα ύψη, ο Musk πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει. Έτσι έλαβε τα 59 από τα 101 εκατομμύρια μετοχές, ενώ υπάρχουν άλλοι πέντε στόχοι για αυτή την χρονιά.

Κάθε πακέτο των 8,4 εκατομμυρίων μετοχών με την αξία της μετοχής να φθάνει στα 70 περίπου δολάρια η μία, σημαίνει ότι αξίζει γύρω στα 7,3 εκατ. δολάρια. Κάτι που σημαίνει ότι αν πιάσει και τους πέντε στόχους, θα συγκεντρώσει 36,3 εκατ. δολάρια (ο πέμπτος στόχος είναι για τις αρχές του 2023).

Advertisement

Με βάση αυτό το πολύ έξυπνο για τον ίδιο τρόπο πληρωμών, ο Μusk έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 117.7 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, συν τις προαναφερθείσες 59 εκατομμύρια, κάτι που τον καθιστά εύκολα τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Το ενδιαφέρον επίσης είναι ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχεί για την φορολόγησή του, καθώς τα δικαιώματα για τις υπόλοιπες μετοχές δεν θα λήξουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2028, και είναι στο χέρι του να μην ασκήσει το δικαίωμα αυτό μέχρι το 2027.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πόση εφορία θα πληρώσει ο Elon Musk…
Πρόσωπο της Χρονιάς ο Elon Musk και για τους FT!
Πρόβλεψη-σοκ από τον Elon Musk!