Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Που θα γίνει η πρώτη αντιπροσωπεία Tesla στην Αθήνα

Ελλάδα 19:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Που θα γίνει η πρώτη αντιπροσωπεία Tesla στην Αθήνα

ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Που θα γίνει η πρώτη αντιπροσωπεία Tesla στην Αθήνα

ΝΕΑ

Το πρώτο show room στην Ελλάδα ετοιμάζει η αμερικανική φίρμα και θα είναι έτοιμο πριν από το καλοκαίρι. Το Newsauto βρήκε πού θα γίνει και ποιο ακριβώς χώρος θα είναι…

Advertisement
Advertisement

Η Tesla είναι μία μάρκα που έχει μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά και αποδεικνύεται από τις ταξινομήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως με δύο μοντέλα έχει σχεδόν πλησιάσει μέχρι σήμερα, και μέσα σε 1.5 χρόνο, τις 1.000 πωλήσεις.

Ήδη από την αρχή του έτους έχουν παραγγελθεί 300 νέα αυτοκίνητα και η τάση δείχνει συνεχώς ανοδική. Το γεγονός αυτό οφείλεται τόσο στο… trend της αποχής όσο και στους χρόνους παράδοσης που στις δημοφιλείς εκδόσεις δεν ξεπερνούν τους τρεις μήνες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις έχουν γίνει διαδικτυακά καθώς η Tesla στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα αντιπροσωπεία. Εξαίρεση η παρουσία της στο Golden Hall όπου σε συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ένα stand με κάποιον υπάλληλο και ένα αυτοκίνητο.

Superchargers και δωρεάν φόρτιση
Advertisement
Advertisement

Να σημειώσουμε επίσης πως η αμερικάνικη φίρμα διαθέτει και δικό της δίκτυο ταχυφόρτισης αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα διαθέτει 6 superchargers (150kW) στο Golden Hall, 8 στα ΣΕΑ Ψαθοπύργου (250kW) και μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα τεθούν σε λειτουργία ακόμα 8 (250kW) στα ΣΕΑ Αταλάντης.

Η φόρτιση σε αυτούς τους σταθμούς γίνεται μόνο σε οχήματα Tesla και μέχρι στιγμής είναι δωρεάν.

Αμέσως μετά το νοσοκομείο “Υγεία” και ακριβώς δίπλα από την “Αυτοκίνηση” στη λεωφόρο Κηφισίας θα δουμε σύντομα την πρώτη αντιπροσωπεία Tesla στην Ελλάδα

Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες στο χώρο του κτηρίου

Στο Χαλάνδρι

Αυτό λοιπόν που λείπει είναι η αντιπροσωπεία της Tesla η οποία θα λειτουργήσει πριν το καλοκαίρι. Εδώ και αρκετό καιρό οι άνθρωποι της μάρκας βρισκόντουσαν σε αναζήτηση του κατάλληλου χώρου που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τη μάρκα. Αρχικά είχε επιλεγεί ένας μεγάλος χώρος στα Νότια Προάστια, όμως οι προδιαγραφές ήταν τέτοιες που τελικά το deal δεν προχώρησε.

Advertisement

Τελικά ο χώρος βρέθηκε και θα τον δούμε στην περιοχή των Βορείων Προαστίων. Το Newsauto βρήκε το χώρο αυτό που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας στο Χαλάνδρι στη διασταύρωση με την οδό Νεαπόλεως. Συγκεκριμένα λίγο μετά από το νοσοκομείο Υγεία και… μεσοτοιχία με την «Αυτοκίνηση». Εκεί θα δημιουργηθεί ένα πολύ ξεχωριστό show room ενώ ο συγκεκριμένος χώρος θα φιλοξενήσει και τα γραφεία της εταιρείας.

Σε αυτό το κτήριο και σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας θα γίνει η πρώτη αντιπροσωπεία της αμερικάνικης φίρμας στη Ελλάδα

Μετά την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αντιπροσωπεία θα έχει πολλά στοιχεία που θα θυμίζουν βιομηχανικό χώρο και γενικά θα είναι μία πολύ εναλλακτική αντιπροσωπεία σε σχέση με όσα γνωρίζουμε.

Advertisement

Όπως αναφέραμε τα εγκαίνια αναμένονται πριν από το καλοκαίρι και αμέσως μετά σειρά έχει η Θεσσαλονίκη όπου θα δημιουργηθεί η δεύτερη αντιπροσωπεία Tesla στην Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα η Jaguar F-Pace SVR των 550 ίππων – Πόσο κοστίζει (+video)
Που επενδύει εξωφρενικά ποσά η Tesla;
Video: Ο εσωτερικός κόσμος της νέας Mustang Mach-E GT