Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Ψήνεται» επιστροφή του Scout;

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Ψήνεται» επιστροφή του Scout;

ΝΕΑ

«Ψήνεται» επιστροφή του Scout;

ΝΕΑ

Η Volkswagen είναι μέτοχος της Navistar International και πολύ πρόσφατα, πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόταση πλήρους εξαγοράς, κάτι που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την επανακυκλοφορία του Scout.

Advertisement
Advertisement

Με τον τρόπο αυτό, η VW θα έχει εκπροσώπηση σε μια κατηγορία που όπως φάνηκε και από την έλευση του νέου Ford Bronco, έχει πολύ μεγάλη απήχηση και φανατικό κοινό.

Αν και υπάρχουν ακόμα πολλά διαδικαστικά να γίνουν για να ολοκληρωθεί η πλήρης εξαγορά της Navistar International που από τη δεκαετία του ’80 -όταν και σταμάτησε το Scout- και μέχρι σήμερα, θεωρείται από τους παραδοσιακούς παίκτες της κατηγορίας των μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων στις ΗΠΑ, το σενάριο είναι πάρα πολύ πιθανό να επαληθευτεί. Η International δεν έκανε ανέκαθεν φορτηγά. Ένα από τα μεγάλα εμπορικά hit της, ήταν το Scout, το οποίο είχε ένα πολύ συγκεκριμένο ύφος, με απλή κατασκευή, ιδιαίτερα ανθεκτικά μηχανικά μέρη και εξαιρετικές ικανότητες για κίνηση μετά το τέλος της ασφάλτου.

Advertisement
Advertisement

Μια επανεμφάνιση του θρυλικού μοντέλου της International, θα ήταν ένα πολύ καλό νέο για την VW που έχει σωρεία μηχανικών μερών και αρκετές πλατφόρμες πάνω στις οποίες θα μπορούσε να το στηρίξει, δίνοντας μια εναλλακτική πρόταση αντίστοιχου ύφους με το Ford Bronco αλλά και το Jeep Wrangler. Η απήχηση του μοντέλου της Ford η οποία πρόσφατα λάνσαρε τη νέα του έκδοση, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αν μην τι άλλο έδειξε πως υπάρχει μια νέα κατηγορία, που θα μπορούσε να αποτελέσει νέο «πεδίο  δόξης λαμπρό» για προσέλκυση περισσότερων πελατών και αύξηση του τζίρου. Μέχρι τώρα, η VW κατέχει το 17% των μετοχών της Navistar International και υπάρχει το δεδομένο πως έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση και του υπόλοιπου 83%.

Ένα deal ανάμεσα στις δύο εταιρείες, μοιάζει αμοιβαία επικερδές, μια και η Navistar έχει μεγαλύτερο δίκτυο λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, με 1.000 αντιπροσώπους (με δίκτυο που φτάνει από τον Καναδά, έως το Μεξικό και τη Βραζιλία), έναντι 600 της Γερμανικής εταιρείας. Δυνητικά θα μπορούσε να παρουσιάσει νέα μοντέλα με απήχηση σε μεγαλύτερη γκάμα ενδιαφερομένων, με την εγγύηση της VW σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, την τεχνολογία αλλά και την τεχνογνωσία για την προώθησή τους, ακόμα και σε αγορές εκτός ΗΠΑ. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, καθώς επίσης και με το γεγονός πως ένα τέτοιο μοντέλο «λείπει» από τη γκάμα των προϊόντων που προσφέρει παγκοσμίως η VW, δεν θα μας φαινόταν απίθανο να έχουμε εξελίξεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και σίγουρα θα είναι κάτι που θα μας απασχολήσει και θα περιμένουμε νεότερα.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Ford Bronco: Ένα με τη φύση (VIDEO)

Διαθέσιμα τα VW Touareg eHybrid και Touareg R PHEV

Νέες επενδύσεις από το Group VW για τα ηλεκτρικά

Advertisement