Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ford Bronco: Ένα με τη φύση (video)

Ελλάδα 14:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford Bronco: Ένα με τη φύση (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ford Bronco: Ένα με τη φύση (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αναβίωση του εμβληματικού Ford Bronco ενθουσίασε τους λάτρεις της περιπέτειας. Ξεχωρίζει για τον off road χαρακτήρα του και για τις προηγμένες τεχνολογίες, όντς ο μεγάλος αντίπαλος του δημοφιλούς Jeep Wrangler.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του νέου Ford Bronco, τα τηλέφωνα της αμερικανικής μάρκας πήραν «φωτιά». Η αναβίωση του ιστορικού εκτός δρόμου αυτοκινήτου συνοδεύτηκε με αποθεωτικά σχόλια, ενώ μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν πάνω 230.000 παραγγελίες.

Το μοντέλο θα λανσαριστεί (σ.σ. την άνοιξη) τόσο σε δίθυρη όσο και τετράθυρη έκδοση, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό του τον περιπετειώδη χαρακτήρα «πασπαλισμένο» από κάποιες δόσεις high-tech τεχνολογίας.

Η περιήγηση σε κακοτράχαλα εδάφη επιτυγχάνεται χάρη στην κορυφαία απόσταση από το έδαφος στην κατηγορία (294 χλστ.) και την ικανότητα πρόσφυσης σε νερό έως και 851 χλστ., ενώ διατίθεται και με ελαστικά 35 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Σε μηχανικό επίπεδο, συναντώνται δύο κινητήρες EcoBoost: Ένας 4κύλινδρος των 2,3 λίτρων απόδοσης 275 ίππων και 420 Nm ροπής και ένας V6 των 2,7 λίτρων με 315 ίππους και 542 Nm ροπής.

Η κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μεταδίδεται από ένα 7ταχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ το V6 μοτέρ θα συνδυάζεται με ένα 10τάχυτο αυτόματο. Επιπροσθέτως, προσφέρεται με σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονική εμπλοκή δύο σχέσεων, ενώ προαιρετικά ενσωματώνεται ένα προηγμένο σύστημα με ηλεκτρομηχανική τεχνολογία με αυτόματη εμπλοκή 4H.

Advertisement

Στο εσωτερικό έχει κληρονομήσει την παραδοσιακή εμφάνιση του προγόνου του, αλλά είναι εξοπλισμένο και με τα σύγχρονα ψηφιακά «καλούδια», μεταξύ των οποίων είναι ο digital πίνακας οργάνων και το σύστημα πολυμέσων. Σημειώνεται πως το νέο Bronco φέρει αδιάβροχους διακόπτες, ενώ στο δάπεδο (σ.σ. από καουτσούκ) υπάρχουν βύσματα αποστράγγισης.

Advertisement

Πώς συμπεριφέρεται, όμως, το νέο Ford Bronco στο… φυσικό του περιβάλλον; Προκειμένου να διαλευκάνει τις απορίες, η μπλε οβάλ μάρκα δημοσίευσε ένα βίντεο όπου το off-road μοντέλο γίνεται ένα με τη φύση, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ford Mustang Mach 1 με 475 ίππους

Η απόλυτη Ford Mustang στην Αυστραλία έχει 786 PS

Ford Bronco Overload Concept: Κατάλληλο για κατασκήνωση