Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ψάχνουν τσιπ σε χαλασμένους εγκεφάλους και κοντέρ!

Ελλάδα 17:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ψάχνουν τσιπ σε χαλασμένους εγκεφάλους και κοντέρ!

ΝΕΑ

Ψάχνουν τσιπ σε χαλασμένους εγκεφάλους και κοντέρ!

ΝΕΑ

Εργοστάσια ζητούν από Έλληνες εισαγωγείς τα παλαιά ανταλλακτικά που έχουν αντικαταστήσει για να πάρουν τους ημιαγωγούς.

Advertisement
Advertisement

Οι επισκευές από βλάβες λόγω ανάκλησης ή λόγω εγγύησης είναι γνωστή και υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην αγορά αυτοκινήτου. Ωστόσο όπως φαίνεται τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει ριζικά εξαιτίας της έλλειψης των ημιαγωγών και πολλά εργοστάσια ζητούν από τους εισαγωγείς και κατ’ επέκταση και εξουσιοδοτημένους εμπόρους και επισκευαστές να τους επιστρέψουν τα ανταλλακτικά που πιθανόν να περιέχουν κάποιο τσιπ ώστε να δώσουν «ζωή» σε κάποιο καινούριο όχημα που περιμένει στην γραμμή παραγωγής!

Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr ήδη κάποιο εργοστάσιο επικοινώνησε με τον Έλληνα εισαγωγέα των μοντέλων του ώστε να μπορέσει να αποκτήσει και πάλι τους έξι εγκεφάλους που είχε αλλάξει σε κάποια μοντέλα της λόγω βλάβης και ύπαρξης εγγύησης.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως οι εισαγωγείς θα πρέπει να κρατούν στις αποθήκες τους τα ελαττωματικά ανταλλακτικά έως 6 μήνες από την ημέρα αντικατάστασή τους καθώς το εργοστάσιο έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει την αποστολή τους σε αυτούς.

Μετά το εξάμηνο οι χαλασμένοι εγκέφαλοι ή άλλα εξαρτήματα που περιέχουν τσιπάκια οι εισαγωγείς και εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι και επισκευαστές μπορούν να τα κάνουν ότι θέλουν.

Όμως η έλλειψη των τσιπ έχει ανατρέψει τα πάντα και πλέον τα εργοστάσια εκλιπαρούν τους εισαγωγείς τους να τους στείλουν όλους τους ελαττωματικούς εγκεφάλους που έχουν αντικαταστήσει και δεν έχουν αποστείλει στα εργοστάσια για να τους διαλύσουν και να χρησιμοποιήσουν σε κάποιο καινούριο αυτοκίνητο τα περιζήτητα τσιπ.

Advertisement

Ο Έλληνας εισαγωγέας που απέστειλε τους έξι εγκεφάλους στο εργοστάσιο παρά το γεγονός πως είχε παρέλθει το εξάμηνο κατάφερε να κερδίσει άμεσα έξι επιπλέον παραγγελίες τη στιγμή που η λίστα αναμονής σε γειτονική χώρα ξεπερνά τις 4.500 μονάδες!

Εκτός του εισαγωγέα με τους 6 εγκεφάλους τα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων ζητούν και από άλλους εισαγωγείς χαλασμένους εγκεφάλους μέχρι και καντράν που περιέχουν τσιπ μέσω των οποίων θα μπορέσουν να παραδώσουν κάποια καινούρια αυτοκίνητα.

Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Newsauto.gr o Έλληνας εισαγωγέας που επέστρεψε τους έξι παλαιούς εγκεφάλους στο εργοστάσιο: «Η κατάσταση μάλλον είναι πολύ άσχημη για να φτάσει το εργοστάσιο στο σημείο να ζητά απεγνωσμένα μερικούς παλαιούς εγκεφάλους από εμάς που σε μέγεθος είμαστε μικρότεροι από έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό τους στη Γερμανία! Ωστόσο η επιστροφή των παλαιών ανταλλακτικών μας ωφέλησε με 6 νέα οχήματα που θα προμηθευτούμε πολύ σύντομα. Πάντως πραγματικά αναρωτιέμαι τι συμβαίνει με άλλους εισαγωγείς που διακινούν εκατοντάδες χιλιάδες μοντέλα και είναι πιθανό να έχουν στις αποθήκες τους κυριολεκτικά χιλιάδες χαλασμένους εγκεφάλους…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η έλλειψη σε μικροτσίπ «βύθισε» τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου
Παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία: Τι συμβαίνει με την έλλειψη των τσιπς;
Η ΕΕ θέλει εγχώρια παραγωγή τσιπ!