Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

PSA και FCA αναμένουν το τελικό «ΟΚ» της ΕΕ

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

PSA και FCA αναμένουν το τελικό «ΟΚ» της ΕΕ

ΝΕΑ

PSA και FCA αναμένουν το τελικό «ΟΚ» της ΕΕ

ΝΕΑ

Οι δύο όμιλοι αναμένουν την τελική έγκριση της Κομισιόν ώστε να δημιουργήσουν την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευση ύψους 38 δισ. ευρώ αναμένεται να λάβουν οι όμιλοι PSA και FCA δημιουργώντας την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Οι δύο όμιλοι, που έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες εδώ και ένα χρόνο, αναμένουν το πράσινο φως από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή  που θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis. Και οι δύο φίρμες αναμένεται να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Μέσα στα σχέδια τους προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κίνα και στη Γηραία Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Να υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, θα δημιουργήσει μια καινούργια εταιρεία συνολικής αξίας σχεδόν 38 δισ. δολαρίων και θα φέρει κάτω από τις ίδια στέγη, εταιρείες όπως οι Fiat, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS.

Η συμφωνία επίσης στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους ύψους 5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται το κλείσιμο εργοστασίων.

Για να μετριάσει τις ανησυχίες της ΕΕ, ο όμιλος PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την Toyota, με την οποία έχει μια κοινοπραξία η οποία κατασκευάζει βαν, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα βαν στην τιμή κόστους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα!

Advertisement

Επιβεβαίωση Newsauto! Διόδια ανάλογα με το ύψος

Αποκλειστικό: Από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο – Ποιά αυτοκίνητα αφορά;