Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρόβλεψη-σοκ από τον Elon Musk!

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβλεψη-σοκ από τον Elon Musk!

ΝΕΑ

Πρόβλεψη-σοκ από τον Elon Musk!

ΝΕΑ

O ιδρυτής της Tesla προβλέπει βαθιά ύφεση στην οικονομία μέχρι την άνοιξη του 2022.

Advertisement
Advertisement

Ισχυρό πλήγμα αναμένεται να δεχθεί η παγκόσμια οικονομία μέχρι το τέλος της άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού του 2022 σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιδρυτής της Tesla κ. Elon Musk.

O ιδρυτής της Tesla προβλέπει πως η οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση εκτιμώντας παράλληλα ότι πολλές εταιρείες start-ups δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Advertisement
Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο Twitter απατώντας σε ένα ερώτημα ότι υπάρχουν 936 startups αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σήμερα, ο Musk τόνισε ότι: «Αν η ιστορία είναι οδηγός μας, δεν θα πολλοί αυτοί οι οποίοι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την επόμενη ύφεση. Οι μακροοικονομικές εκτιμήσεις είναι δύσκολες. Η αίσθησή μου είναι ότι η επόμενη ύφεση θα έλθει γύρω στην άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2022, αλλά όχι αργότερα από το 2023».

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μόλις πριν από περίπου ένα μήνα που ο Musk επεσήμανε ότι η SpaceX θα μπορούσε να έλθει αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπία κατά την επόμενη ύφεση.

«Αν μια σοβαρή παγκόσμια ύφεση εξαντλούσε τη διαθεσιμότητα κεφαλαίου / ρευστότητας ενώ η SpaceX έχανε δισεκατομμύρια στο Starlink & Starship, τότε η χρεοκοπία, αν και ακόμα απίθανη, θα ήταν πιθανή», έγραψε ο Musk στο Twitter λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως στα τέλη του 2021 ο κ. Musk απατώντας σε υποτιθέμενο email προς του υπαλλήλους της SpaceX, όπου ο ιδρυτής της Tesla εξέφρασε «σοβαρές ανησυχίες για τον κινητήρα Raptor που χρησιμοποιείται από το σκάφος του Starship. Δυστυχώς, η κρίση παραγωγής του Raptor είναι πολύ χειρότερη από ό,τι φαινόταν πριν από μερικές εβδομάδες… Θα χρειαστεί όλα τα χέρια στο κατάστρωμα για να συνέλθουν από αυτό που, ειλικρινά, είναι μια καταστροφή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πόση εφορία θα πληρώσει ο Elon Musk…
Πρόσωπο της Χρονιάς ο Elon Musk και για τους FT!
Θρασύτατη μπηχτή Musk στον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Advertisement