Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla Cybertruck: Ένα pick-up με αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα;

Ελλάδα 21:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tesla Cybertruck: Ένα pick-up με αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα;

ΝΕΑ

Tesla Cybertruck: Ένα pick-up με αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα;

ΝΕΑ

Πατέντα δείχνει πως το ηλεκτρικό αγροτικό της Tesla θα εφοδιάζεται με αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα. Πόσο χρήσιμα είναι, όμως, σε ένα όχημα με καρότσα;

Advertisement
Advertisement

Τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στα σύγχρονα αυτοκίνητα, δεδομένου ότι διευκολύνουν τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους. Από την άλλη, δύσκολα απαντώνται σε αγροτικά, καθώς η καμπίνα είναι διαχωρισμένη από την καρότσα.

Η Tesla, όμως, φαίνεται πως αρνείται να συμμορφωθεί με τους αυτοκινητικούς κανόνες και κάνει την «επανάστασή» της, μέσω της τοποθέτησης αναδιπλούμενων και διαιρούμενων (60:40) πίσω καθισμάτων στο πολυαναμενόμενο pick-up της, Cybertruck.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η μια πατέντα που διέρρευσε στο διαδίκτυο, και έχει γίνει «πρωτοσέλιδο» σε πολλές αυτοκινητικές ιστοσελίδες. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Advertisement

Μετά την αποκάλυψη του Cybertruck, πολλοί χρήστες του Twitter είχαν ζητήσει από τον Elon Musk να εξετάσει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο, με το σκεπτικό ότι μια τέτοια λειτουργία θα διευκόλυνε την πρόσβαση στην καρότσα.

Έκτοτε, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Tesla μίλησε πολλές φορές ανοιχτά για το μοντέλο, αλλά ουδέποτε έκανε λόγο για αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, δεδομένου ότι… δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τη συγκεκριμένη πρόταση.

Advertisement

Όλα, ενδεχομένως, άλλαξαν μετά το λανσάρισμα του Rivian R1Τ, το οποίο λογίζεται ως ο μεγάλος αντίπαλος του ηλεκτρικού αγροτικού της Tesla. Αφορμή στάθηκε η πρωτοβουλία της Rivian να δημιουργήσει ένα «τούνελ» πίσω από τη «γαλαρία» του R1T, επιτρέποντας την εύκολη φόρτωση/εκφόρτωση μεγάλου μήκους αντικειμένων.

Rivian R1T

Ως απάντηση, λοιπόν, η Tesla φαίνεται πως αποφάσισε να πάει ενάντια στο αυτοκινητικό κατεστημένο, τοποθετώντας αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα. Πώς, όμως, μπορούν να χρησιμεύσουν σε ένα pick-up, πόσο μάλλον όταν η φόρτωση των μεγάλων αντικειμένων γίνεται μέσω της καρότσας;

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η κίνηση του Elon Musk έχει διττό σκοπό: Αφενός μεταφράζεται ως μια κίνηση εντυπωσιασμού και αφετέρου ως μια προσπάθεια να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την πρακτικότητα του Cybertruck.

Advertisement

Παράλληλα, η αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ίσως έχει να κάνει με την πρόθεση της Tesla να δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να μετατρέπουν το Cybertruck και σε όχημα για κάμπινγκ.

Υποθετικά μιλώντας, η χρήση του καλύμματος της καρότσας και η αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων θα σήμανε τη δημιουργία άπλετου χώρου για τους κατασκηνωτές.

Οι λάτρεις της περιπέτειας θα είχαν ως σύμμαχό τους και τη γνωστή λειτουργία “Camp Mode” το οποίο υπάρχει σε όλα τα Tesla και διαμορφώνει μια… κάμπινγκ ατμόσφαιρα, μέσω της λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού, του ατμοσφαιρικού φωτισμού αλλά και της παραγωγής χαλαρής μουσικής.

Αναμφίβολα, όλα τα παραπάνω μοιάζουν ιδανικά στη θεωρία. Αλλά μόνο η πράξη μπορεί να δείξει κατά πόσο είναι εφαρμόσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Τρέχει» να απενεργοποιήσει τη λειτουργία video games η Tesla
Τα Tesla ειδοποιούν για αλλαγή ελαστικών
Πώς μπορείτε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Tesla Model 3 – Πόσο κοστίζει;