Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παράταση για Ferrari, McLaren και Aston Martin

Ελλάδα 2:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παράταση για Ferrari, McLaren και Aston Martin

ΝΕΑ

Παράταση για Ferrari, McLaren και Aston Martin

ΝΕΑ

Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάργηση πωλήσεων νέων οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035 δεν αφορά αυστηρά τους κατασκευαστές supercars και hypercars.

Advertisement
Advertisement

Η απαγόρευση της Κομισιόν για τους θερμικούς κινητήρες, η οποία αναμένεται να ισχύσει έπειτα από 13 χρόνια, δεν αφορά τα μέλη της «ESCA» («European Small Volume Car Manufacturers Alliance»). Πρόκειται για μια Ένωση εταιρειών οι οποίες παράγουν οχήματα υψηλών και υπερύψηλων επιδόσεων αλλά ο ετήσιος αριθμός των αυτοκινήτων που κατασκευάζουν και πωλούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μικρότερος από 10.000.

Ο λόγος εξαίρεσής τους έχει να κάνει πρώτον με το γεγονότος ότι η ετήσια παραγωγή τους είναι σχετικά περιορισμένη και δεύτερον επειδή έχουν δεσμευτεί ήδη ότι θα δημιουργούν νέα μοντέλα είτε με Plug-in Hybrid διάταξη κινητήρα είτε αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, εταιρείες όπως η Ferrari, η Lamborghini και η Aston Martin δεν ανήκουν στη συγκεκριμένη Ένωση, κυρίως επειδή ο συνολικός όγκος των μοντέλων τους ξεπερνούν το συγκεκριμένο όριο κατ’ έτος.

Η Ε.Ε. αποφάσισε να δώσει σε αυτές παράταση για να πληρούν τα θεσμοθετημένα όρια προστασίες του περιβάλλοντος. Ως επιπλέον ωφέλεια γι’ αυτές είναι ότι έχουν το απαιτούμενο διάστημα να πληρούν το εξελίξουν περισσότερο τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά τους που θα δημιουργήσουν μελλοντικά.

Advertisement

Ως γνωστόν, η Ferrari έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το 2025, ενώ πρόσφατα ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini S.p.A., δήλωσε ότι ο Όμιλος Volkswagen πρόκειται να επενδύσει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,73 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία) ως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Το ποσό αφορά στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της ιταλικής εταιρείας και την εξέλιξη και παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρέμε Enzo: H Ferrari βλέπει μεγάλα κέρδη στα ηλεκτρικά!

Ferrari & Lamborghini: Γιατί θα δυσκολευτούν με τα EV;
Lamborghini: Ένα NFT που όλοι θα θέλατε! (+video)

Advertisement