Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με προσοχή στη σειρήνα

Ελλάδα 6:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με προσοχή στη σειρήνα

ΝΕΑ

Με προσοχή στη σειρήνα

ΝΕΑ

Αν ακούτε κάπου μακριά μια σειρήνα και δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει, το αυτοκίνητό σας μπορεί να σας προειδοποιήσει μέσα από την οθόνη πολυμέσων.

Advertisement
Advertisement

Μία σειρά από μοντέλα του γκρουπ Stellantis τα οποία έχουν παραχθεί από το 2018 και πωλούνται στην αγορά των ΗΠΑ, έχουν ένα σύστημα προειδοποίησης για κοντινά πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα και κινδύνους στο δρόμο.

Το σύστημα προέκυψε εξαιτίας ενός παρ’ ολίγον ατυχήματος που είχε ένας υπάλληλος της Stellantis με προβλήματα ακοής με ένα όχημα έκτακτης ανάγκης.

Ο υπάλληλος της Stellantis πρότεινε κάποιο σύστημα προειδοποίησης των οδηγών για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών μέσω ενός προγράμματος όπου οι υπάλληλοι μπορούν να παρουσιάζουν νέες ιδέες.

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση του υπαλλήλου έκανε τη Stellantis να φτιάξει το σύστημα HAAS Alert, το οποίο λαμβάνει ειδοποιήσεις από την πλατφόρμα Safety Cloud της HAAS Alert που χρησιμοποιείται από χιλιάδες δημόσιους και ιδιωτικούς οδικούς στόλους στη Βόρεια Αμερική.

Η προειδοποίηση για την ύπαρξη ενός αυτοκινήτου ασφαλείας εμφανίζεται στην οθόνη πολυμέσων, ενώ ακούγεται και ένα ηχητικό σήμα.

Advertisement

Η ενεργοποίησή του γίνεται όταν ένα όχημα έκτακτης ανάγκης έχει αναμμένα τα φώτα του ή την σειρήνα του, έτσι ώστε να επιβεβαιώνεται ότι βρίσκονται σε υπηρεσία.

Το HAAS Alert Safety Cloud ενεργοποιεί επίσης το Hazard Enhanced Location Protocol που ειδοποιεί τους οδηγούς για οχήματα με ειδικές ανάγκες, προειδοποιώντας τους οδηγούς 15 έως 20 δευτερόλεπτα πριν συναντήσουν ένα ακινητοποιημένο όχημα μπροστά τους.

Advertisement

Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σε οχήματα των Chrysler, Dodge, Jeep και RAM στις ΗΠΑ και μπορεί να περάσει στο σύστημα πολυμέσων μέσω ενημέρωσης Over the Air.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έσωσε το σκυλί αλλά προκάλεσε φοβερή καραμπόλα! (+video)
Video: Είδε το στήθος της και όχι τη στροφή
Αυτή η απλή κίνηση σώζει ζωές! (+video)

Advertisement