Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η απλή κίνηση σώζει ζωές! (+video)

Ελλάδα 21:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η απλή κίνηση σώζει ζωές! (+video)

ΝΕΑ

Αυτή η απλή κίνηση σώζει ζωές! (+video)

ΝΕΑ

Η συνύπαρξη οδηγών αυτοκινήτων και ποδηλατών έχει ένα «αδύναμο» κρίκο. Και μια απλή κίνηση μπορεί να γλιτώσει και τους δύο από τα προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο συχνά σημεία “τριβής” μεταξύ οδηγών αυτοκινήτων και ποδηλατών είναι το άνοιγμα της πόρτας από τους πρώτους.

Εκεί συνήθως συμβαίνουν και τα περισσότερα ατυχήματα, καθώς το ξαφνικό άνοιγμα της πόρτας χωρίς να ελεγχθεί αν πίσω έρχεται κάποιος ποδηλάτης (ή και μοτοσικλετιστής, ακόμα χειρότερα), είναι πιθανόν να οδηγήσει σε ένα ατύχημα.

Πως θα μπορούσαμε να γλιτώσουμε από ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Οι ειδικοί στην ασφάλεια συστήνουν διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων και μία απλή και πολύ έξυπνη ιδέα.

Advertisement
Advertisement

Όπως βλέπουμε από το video, αυτό που προτείνουν είναι να συνηθίσουμε να ανοίγουμε την πόρτα αντί με το αριστερό, με το δεξί χέρι.

Η απλή αυτή αλλαγή στην καθημερινή μας συνήθεια έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ότι καθυστερεί την διαδικασία, έτσι ώστε να υπάρχει ο χρόνος στον οδηγό να ρίξει μια ματιά στον καθρέπτη και να μπορεί να δει αν έρχεται κάποιος ποδηλάτης.

Η κίνηση αυτή επίσης δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να στρέψει το σώμα του προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και να ελέγξει, έστω και ασυναίσθητα, την κίνηση που υπάρχει πίσω.

Advertisement

Τέλος, το δεξί χέρι είναι συνήθως και το πιο δυνατό και γρήγορο στις αντιδράσεις, οπότε είναι πιο εύκολο να τραβήξει και πάλι πίσω την πόρτα πριν ανοίξει τελείως. Ή χρειάζεται έξτρα δύναμη αν, για παράδειγμα, φυσάει αέρας.

Σε κάθε περίπτωση, το video είναι αποκαλυπτικό για το πόσο μπορεί να βοηθήσει μία τόσο απλή διαφοροποίηση στις συνήθειές μας. Ας αρχίσουμε να το δοκιμάζουμε όλοι μας, και ίσως κάποια στιγμή να μας φανεί χρήσιμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Σοκαριστικό θανατηφόρο τροχαίο στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας!
YouTuber σκοτώθηκε κυνηγώντας τα 300 χλμ./ώρα!
Ελληνίδα καταγράφει φονικό ανεμοστρόβιλο (+video)