Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Project Trinity: Με μεγάλη αυτονομία και μικρούς χρόνους φόρτισης το 2026

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Project Trinity: Με μεγάλη αυτονομία και μικρούς χρόνους φόρτισης το 2026

Mobility

Project Trinity: Με μεγάλη αυτονομία και μικρούς χρόνους φόρτισης το 2026

Mobility

Η Volkswagen δίνει μια πρώτη εικόνα του Project Trinity, του ηλεκτρικού sedan που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Wolfsburg από το 2026 και θα θέσει νέα πρότυπα όσον αφορά την αυτονομία και την ταχύτητα φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση παραγωγής του Project Trinity, θα είναι σε θέση να οδηγείται απολύτως αυτόνομα, με δυνατότητα υποστήριξης Επιπέδου 4.

Το όνομα του Project Trinity προέρχεται από τα λατινικά «trinitas» και σημαίνει την «ενότητα τριών». Κατά συνέπεια αυτό μεταφράζεται σε συγχώνευση τριών κρίσιμων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θεμάτων: μια πολύ εξελιγμένη νέα πλατφόρμα με υπερσύγχρονο λογισμικό, την απλοποίηση της δομής εφοδιασμού και την πλήρως δικτυωμένη και «έξυπνη» παραγωγή στο κύριο εργοστάσιο της εταιρείας στο Wolfsburg. «Το Trinity είναι κάτι σαν σημείο αναφοράς για τη στρατηγική ACCELERATE της εταιρείας, ένα αυτοκίνητο- εργαστήριο για την απόδειξη της ανωτερότητας του λογισμικού μας», λέει ο Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen. «Η πρόσφατα εξελιγμένη αρχιτεκτονική των οχημάτων μας, θα θέσει πρότυπα σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία αλλά και την ταχύτητα φόρτισης, που θέλουμε να γίνεται τόσο γρήγορα, όσο και ο τυπικός ανεφοδιασμός ενός συμβατικού αυτοκινήτου».

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, το Trinity θα κάνει δυνατή την αυτόνομη οδήγηση για πολλούς ανθρώπους. Με την προγραμματισμένη έναρξη της παραγωγής της σειράς των μοντέλων το 2026, το Trinity θα είναι ήδη στο Επίπεδο 2+ της αυτονομίας, ενώ από τεχνική σκοπιάς, θα είναι έτοιμο και για το Επίπεδο 4. «Χρησιμοποιούμε την οικονομία κλίμακας για να κάνουμε την αυτόνομη οδήγηση προσιτή σε πολλούς ανθρώπους και να χτίσουμε ένα κορμό βασικών λειτουργιών. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη συνεχή ανταλλαγή δεδομένων από το στόλο των οχημάτων μας- για παράδειγμα, σχετικά με την κατάσταση της κυκλοφορίας, τα εμπόδια ή τα ατυχήματα στη διαδρομή που μας ενδιαφέρει», λέει ο Ralf Brandstätter. Το Trinity δίνει έτσι στους ανθρώπους χρόνο και τους εξοικονομεί άγχος, προκειμένου μετά από ένα μακρύ ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, να φτάνουν στον προορισμό τους χαλαροί.

Διαβάστε ακόμα:
VW Project Trinity: Sport ηλεκτρικό sedan με εντυπωσιακή αυτονομία 
Ένα VW T-Roc R με 475 ίππους 
Volkswagen Golf GTI-Honda Civic Type R