Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα VW T-Roc R με 475 ίππους

Ελλάδα 5:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα VW T-Roc R με 475 ίππους

ΝΕΑ

Ένα VW T-Roc R με 475 ίππους

ΝΕΑ

H εταιρεία βελτιώσεων McChip DKR μεταμορφώνει το VW T-Roc R σε πραγματικό supercar.

Advertisement
Advertisement

Το Β-SUV της VW, το γνωστό μας T-Roc και πιο συγκεκριμένα στην κορυφαία έκδοση R προσφέρει όλα τα στοιχεία ενός hot-hatch, όπως τις υψηλές επιδόσεις και την κορυφαία οδική συμπεριφορά, με τα αντίστοιχα ενός τετρακίνητου μοντέλου πολλαπλών χρήσεων.

Πλέον, με τη συμβολή της γερμανικής φίρμας μετατροπών McChip DKR, το συγκεκριμένο μοντέλο αναβαθμίζεται στον τομέα της απόδοσης του δίλιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα, ο οποίος πλέον από τους 300 ίππους της εργοστασιακής έκδοσης, μπορεί να φτάσει έως και τους 475 ίππους και τα 510 Nm ροπής, στο τέταρτο στάδιο βελτίωσης. Για όποιον το επιθυμεί και δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά τα παραπάνω, ο βελτιωτής προσφέρει τα αρχικά στάδια Stage 1, Stage 2 και Stage 3, με την αντίστοιχη ιπποδύναμη να είναι 350, 375 και 430 PS και αντίστοιχα 440, 455 και 485 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Για να επιτευχθεί η παραπάνω αύξηση, στο πρώτο στάδιο έχει τοποθετηθεί νέο πρόγραμμα, στο δεύτερο υπάρχει αναβαθμισμένο λογισμικό και νέα εξάτμιση, στο Stage 3 τοποθετείται νέα εισαγωγή αέρα και μεγαλύτερο turbo, ενώ το τελευταίο συνδυάζει όλα τα προαναφερθέντα συν νέο εναλλάκτη.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η τελική ταχύτητα του συγκεκριμένου T-Roc R να φτάνει τα 285 χλμ./ώρα, από 250 χλμ./ώρα της εργοστασιακής βερσιόν, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί πόσο βελτιωμένη σε χρόνο είναι η επιτάχυνση του 0-100 χλμ./ώρα. Τέλος, οι τιμές της βελτίωσης ξεκινούν από τα 999 ευρώ (για το πρώτο στάδιο) και φτάνουν έως τα 8.999 ευρώ για το τέταρτο.

Διαβάστε επίσης:
Νέο κέντρο R&D της Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση
Δοκιμή: Στα χέρια μας το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3
Το ηλεκτρικό Volkswagen Microbus στις ΗΠΑ το 2023

Advertisement