Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Project Trinity: Η μελλοντική ναυαρχίδα της VW

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Project Trinity: Η μελλοντική ναυαρχίδα της VW

ΝΕΑ

Project Trinity: Η μελλοντική ναυαρχίδα της VW

ΝΕΑ

Το μεγάλου πλάτους μοντέλο θα μπορεί να κινείται πλήρως αυτόνομα, θα φέρει εντυπωσιακή σχεδίαση και θα βασίζεται σε μια υπερσύγχρονη πλατφόρμα.

Advertisement
Advertisement

Το όραμα της για την αυτοκίνηση του μέλλοντος αποκαλύπτει βαθμηδόν η VW, μέσω της παρουσίασης μιας σειράς πρωτότυπων οχημάτων, όπως είναι το σεντάν ID. Vizzion, το campervan ID. Buzz και το station wagon ID. Space Vizzion.

Σήμερα, Πέμπτη (21/1), η εταιρεία προανήγγειλε την αποκάλυψη ενός ακόμη concept car, το οποίο θα φέρει την ονομασία VW Project Trinity θα ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και θα αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας.

Η μάρκα από το Βολφσμπουργκ δημοσίευσε μια teaser φωτογραφία του πρωτότυπου, το οποίο σκεπάζεται από μια κουκούλα. Παρ’ όλα αυτά, διαγράφεται τόσο η χαμηλωμένη του οροφή, όπως και το επιβλητικό πλάτος του.

Advertisement
Advertisement

Οι μοναδικές διαθέσιμες πληροφορίες καταφτάνουν δια στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Ralf Brandstätter. Ο ισχυρός άνδρας της VW επιβεβαίωσε πως θα έχει «αυτόνομο χαρακτήρα», θα βασίζεται σε μια νέα, επίπεδη πλατφόρμα για ηλεκτρικά και θα κατασκευαστεί μέσω μιας ολοκαίνουριας και πρωτοποριακής παραγωγικής διαδικασίας. Ακόμη, θα συνιστά τον ηγέτη της VW στον τομέα της καινοτομίας.

Το VW ID. Buzz

Περί πλατφόρμας ο λόγος, ο Brandstätter δήλωσε πως αυτή θα ορίσει νέα στάνταρ με επίκεντρο την αυτονομία, την ταχύτητα φόρτισης όπως και την ψηφιοποίηση. Επίσης, το Project Trinity θα ενσωματώνει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου Level 2+, ενώ μόλις ληφθεί η έγκριση από τη νομοθεσία, τότε θα υιοθετηθεί τεχνολογία επιπέδου 4. Η τελευταία επιτρέπει το φρενάρισμα, την επιτάχυνση και τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

«Το Βολφσμπουργκ  μετατρέπεται σε μια ναυαρχίδα καινοτομίας, με πλήρως δικτυωμένες διαδικασίες παραγωγής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας ο οποίος χαρακτήρισε το μοντέλο ως «παγκόσμιο πρωταθλητή εργαλείων (σ.σ. βάσει των ενσωματωμένων τεχνολογιών).

Advertisement

Χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την παραγωγή του δεν έχει οριστεί, αλλά όπως υπονόησε ο Brandstätter, θα κατασκευαστεί στην Αγγλία.

Σημειώνεται πως το VW Project Trinity δεν αποκλείεται να αξιοποιήσει την συνεχώς αυξανόμενη τεχνογνωσία που απορρέει από το πρότζεκτ “Artemis” της Audi. Αυτό θα προσφέρει σε όλες τις εταιρείες του ομίλου VW ένα «χάρτη» για την εξέλιξη νέων μοντέλων με πιο ευέλικτο τρόπο.

Το VW ID. Vizzion

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι η νέα Mercedes C-Class

Advertisement

Κατασκοπεία: Τα μυστικά του νέου SUV της Alfa Romeo

VW Golf: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη το 2020