Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρόγραμμα αναζωογόνησης του Toyota GT86 (+video)

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρόγραμμα αναζωογόνησης του Toyota GT86 (+video)

ΝΕΑ

Πρόγραμμα αναζωογόνησης του Toyota GT86 (+video)

ΝΕΑ

Η Toyota ανακοίνωσε τη δημιουργία προγράμματος ειδικής συντήρησης των GT86 για να το επαναφέρεις σε εργοστασιακή κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Δεν χωράει αμφιβολία ότι από το 2011 που παρουσιάστηκε το Toyota GT86 μέχρι και σήμερα αποτελεί το απόλυτο όχημα οδηγικής διασκέδασης στα χέρια του οδηγού. Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε για έναν και μόνο σκοπό: να προσφέρει τόνους ευχαρίστησης στον οδηγό ο οποίος χωρίς να χρειάζεται να έχει τις ικανότητες του Kalle Rovanpera, μπορούσε να ανακαλύψει τι πραγματικά σημαίνει διασκεδαστική οδήγηση.

Σχεδόν 12 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του μοντέλου η Toyota αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα συντήρησης του μοντέλου το οποίο ονόμασε 86Re:Project. Πρόκειται για ένα μελετημένο πλάνο αναζωογόνησης του αυτοκινήτου από ειδικούς μηχανικούς οι οποίοι έχουν στόχο να φέρουν το κάθε μοντέλο στην αρχική του εργοστασιακή κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Το πρόγραμμα αρχίζει με μια πλήρη και αναλυτική επίβλεψη του αυτοκινήτου. Μετά την καταγραφή ξεκινάει η αντικατάσταση όλων των ταλαιπωρημένων εξαρτημάτων με καινούρια. Ο κινητήρας ελέγχεται με ειδικές κάμερες οι οποίες εισέρχονται στο εσωτερικό για να δουν τις φθορές που έχουν υποστεί τα μέταλλα. Ο κινητήρας καθαρίζεται εσωτερικά και όπου χρειάζεται αλλάζονται μεταλλικά και ελαστικά εξαρτήματα.

Μετά το τέλος της ανανέωσης, οι μηχανικοί οδηγούν το αυτοκίνητο σε μια ειδική πίστα για να βεβαιωθούν ότι όλα λειτουργούν σωστά και στο σύστημα διεύθυνσης, το κιβώτιο ταχυτήτων και τις αναρτήσεις. Μετά το τέλος της συντήρησης το αυτοκίνητο επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του με το κόστος να μην έχει ανακοινωθεί. Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα 86Re:Project είναι διαθέσιμο από την Toyota μόνο στην Ιαπωνία!

Advertisement

Βίντεο του προγράμματος 86Re:Project.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota δρομολογεί το νέο Hilux
Έρχεται σπορ έκδοση για το Toyota Prius
H Toyota δίνει τέλος στους ιούς και τα βακτήρια