Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών το «αθλητικό» Skoda Enyaq iV Coupe (+video)

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών το «αθλητικό» Skoda Enyaq iV Coupe (+video)

ΝΕΑ

Προ των πυλών το «αθλητικό» Skoda Enyaq iV Coupe (+video)

ΝΕΑ

Το Skoda Enyaq iV είναι έτοιμο να πάρει θέση στην γκάμα των Τσέχων, ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV με σπορτίφ εμφάνιση και κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή.

Advertisement
Advertisement

Μετά το Enyaq iV με το κοφτό τελείωμα της «ουράς», η Skoda εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην πιο σπορτίφ εκδοχή του μοντέλου, που θα ακούει στο όνομα iV Coupe.

Αφού ολοκληρώθηκε ένα απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου, Thomas Schafer, και του επικεφαλής σχεδιασμού, Oliver Stefani, το μοντέλο θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στο κοινό, στις 31 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε η μάρκα.

Ειδοποιός διαφορά μεταξύ του Enyaq iV και της coupe παραλλαγής του θα είναι η επικλινής οροφή, η οποία θα χαρίζει στο νέο μέλος της γκάμας πιο δυναμική εμφάνιση, θυσιάζοντας ένα μικρό μέρος από τη χωρητικότητα του πορτπαγκάζ, κατά 15 λίτρα, στα 570.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, η διαφοροποίηση της σιλουέτας του, από την τελευταία κολόνα (C-Pillar) και πίσω θα σημάνει τη βελτίωση της αεροδυναμικής, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να ανέρχεται σε 0,234 Cd, φιγουράροντας ως ο κορυφαίος της κατηγορίας.

Advertisement

Το μπροστινό μέρος θα παραμείνει αναλλοίωτο, διατηρώντας την κομψή, αλλά και «επιθετική» σχεδιαστική φόρμα του, παρουσία μιας φωτιζόμενης γρίλιας με 131 LED προβολάκια.

Advertisement

Στο τεχνικό σκέλος, το μοντέλο αναμένεται να κληρονομήσει τα μηχανικά μέρη του Enyaq iV, με εκδόσεις ισχύος από 148 έως 265 PS και μπαταρίες χωρητικότητας από 55 έως και 82 kWh.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές και την εμφάνιση του Enyaq iV Coupe θα γνωστοποιηθούν κατά την αποκάλυψή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο Skoda Karoq (+video)
Η μοντέρνα εμφάνιση του ανανεωμένου Skoda Karoq (video)
Video: Το ανανεωμένο Skoda Kodiaq έγινε ακόμα καλύτερο